in

Vrouw zingt prachtig “I Will Always Love You” voor grootmoeder met dementia.

Zorgen voor familieleden met dementie of Alzheimer kan extreem moeilijk zijn, zowel fysiek als emotioneel. De hersenaandoening maakt het voor de patiënten moeilijk om helder te denken, te communiceren en voor zichzelf te zorgen. Wat het nog moeilijker maakt is dat ze hun geheugen beginnen te verliezen, zowel korte als lange termijn. Hun persoonlijkheid en gedrag veranderen eveneens, en er kan weinig gedaan worden om van onze familieleden terug de personen te maken die ze eens waren.

Mijn oom langzaam zien aftakelen aan dementie was hartverscheurend, zeker omdat je weet dat je niets kunt doen. Soms is het gewoon het beste om te blijven glimlachen en alleen maar te denken aan de goede herinneringen.

Lees ook  Dronken vrouw kruipt achter het stuur met 5-jarig kind op de achterbank

Hulpverleners suggereren dat het belangrijk is om demente familieleden met affectie te blijven overladen en ook je gevoel voor humor niet te verliezen. Een positief humeur en lichaamstaal kan het gesprek vergemakkelijken.

Een van de manieren om dat te doen is door muziek. Volgens een studie gepost door Alzheimers.net wekt muziek emoties op die bepaalde herinneringen kunnen oproepen.

In het bijzonder zingen activeert niet alleen het deel van de hersenen dat met spraak geassocieerd wordt, maar ook de visuele delen van de hersenen.

Dat is wat een kleindochter ontdekte toen ze voor haar grootmoeder begon te zingen. Tijdens haar prachtige vertolking van “I Will Always Love You” van Whitney Houston hebben zowel kleindochter als oma het moeilijk om hun tranen te bedwingen.

Lees ook  Marco en Leontine Borsato reageren op scheidingsgeruchten: ‘Het is onzin’

“Het zal mooi worden en ik kan nauwelijks wachten”, zei oma nadat haar kleindochter had gezegd dat ze zou zingen.

De melodische stem van haar kleindochter wekte algauw de aandacht van oma, en het is lastig om geen traantje weg te pinken.

Ze eindigt haar lied met een kus. We hopen dat deze twee nog vele mooie herinneringen kunnen opbouwen die de kleindochter voor eeuwig kan koesteren.

Bekijk de emotionele video hieronder! Waarschuwing: zakdoekjesalarm!

 

Ze wilden iets nieuws uitproberen in bed, maar dat had een dramatische afloop

Geadopteerde vrouw ontdekt dat ze een biologische zus heeft – snottert wanneer ze elkaar voor het eerst omhelzen.