in

Vrouw wil zwanger worden en begint medicatie te nemen. Dan kijkt dokter in haar buik en rent om hulp.

Bobbi en Kenny McCaughey hadden al een prachtige dochter, Mikayla, maar ze wilden nog meer kinderen.

Omwille van een hormonale afwijking moest Bobbi supplementen nemen.

In 1997 veranderde het leven van het kleine gezin drastisch met de komst van het meest onverwachte.

De medicatie had gewerkt – een beetje te goed zouden sommigen zeggen.

Bobbi was inderdaad zwanger, maar niet van een of zelfs twee baby’s – er groeiden niet minder dan zeven baby’s in haar buik!

Omdat de zwangerschap erg risicovol was, twijfelde de dokters eraan dat ze het alle zeven zouden overleven. Maar abortus was geen optie voor Bobbi, die ervoor koos om de zwangerschap verder te zetten in de hoop alle zeven kinderen te krijgen.

Lees ook  Vreselijke wonden bij puppy, die meer dan 60 keer werd beschoten met geweer

Al vanaf de negende week was Bobbi aan haar bed gekluisterd. Bewegen was te riskant. Dan, een maand voor de vooropgestelde datum, werd ze in het ziekenhuis opgenomen.

Ondanks het grote risico, werden vijf van de zeven kinderen, Kenny, Kelsey, Natalie, Brandon en Joel, gezond geboren. Tijdens de eerste dagen hadden de baby’s Alexis en Nathan een beetje extra verzorging en aandacht nodig.

Van een gezin van drie naar een gezin van tien gaan, is een geweldige uitdaging. Dankzij de nodige media-aandacht kreeg de familie hulp van hun dorp, vrijwilligers en private schenkingen.

Lees ook  Kinderpsycholoog waarschuwt: dit is waarom je je kinderen beter niet op de mond kust

Zonder die hulp zou het erg moeilijk geweest zijn om hen te voeden, luiers te verversen en hen te slapen te leggen. In totaal gebruikten ze 150-170 luiers per week en de familie had acht mensen die de klok rond hielpen.

Ondertussen zijn we 20 jaar verder en de kleine baby’s zijn ondertussen volwassen. Het huis van mama en papa is uiteraard een beetje rustiger geworden.

De kinderen hebben allemaal een andere weg ingeslagen in het leven. Kelsey bijvoorbeeld studeert muziek, terwijl Alexis leraar wil worden.

Beeld je eens in om in zo’n groot gezin op te groeien – kan er ooit een saai moment in huis zijn?

Echtgenoot overlijdt aan ALS. Amper 2 uur later krijgt ze een telefoontje dat haar op de knieën doet vallen.

In plaats van de kinderkamer in te richten, gaan de ouders van deze baby op zoek naar een doodskist.