in

Vrouw vindt tijdens stofzuigen sd-kaart van man met kinderp*rno

Een vrouw uit Assen heeft tijdens het stofzuigen een sd-kaart van haar man gevonden waarop kinderp*rno te zien was. Ze heeft meteen de politie gebeld. De Assense heeft ook meteen haar man geappt dat hij niet meer thuis hoefde te komen.

Volgens Dagblad van het Noorden stonden er zo’n 500 foto’s op de geheugenkaart van minderjarige meisjes. De foto’s waren gedownload.

De man werd in 2003 ook al eens veroordeeld voor het bezit van kinderp*rno. In de jaren daarna had hij veel last van stress, zo verklaarde hij dinsdag voor de rechtbank. „Om afleiding te zoeken, ging ik op zoek naar kinderp*rno. Dat gebeurde ongeveer een of twee keer per maand, maar ook soms hele periodes niet. Ik denk dat het begonnen is rond 2009.”

Lees ook  Dierenbeulen in Lexmond vermo*rden op 2 dagen tijd negen zwanen.

De echtgenote vond de kaart in 2018. „Ik wilde een einde aan mijn leven maken. Maar ik ben tot bezinning gekomen. Want ik heb ook mijn kinderen”, aldus de 48-jarige man. De twee zijn inmiddels weer bij elkaar.

De verdachte is in behandeling. Volgens een psycholoog heeft hij een pedofiele stoornis en antisociale trekken. De officier van justitie denkt dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is. „Ik durf te concluderen dat hij afbeeldingen verwijderde als hij aan zijn gerief was gekomen.”

Lees ook  Artsen waarschuwen: op deze 6 plekken is de kans zeer groot dat je besmet zal raken met COVID-19

Er is negen maanden gevangenisstraf geëist, waarvan vijf voorwaardelijk en een verplichte behandeling.

Peuter(1) in kinderwagen doodgeschoten

Lichaam tienermeisje na aanrijding gevonden langs kant van de weg