in

Vrouw kreeg pedicure door visjes – Dit is het eindresultaat

Thailand is een uitstekend land om te ontspannen en te ontsnappen van alles. Als je een bezoek aan het plannen bent naar een ‘Fish Spa’, dan zou je dit even moeten lezen…

Fish spa’s, ook wel bekend als vis pedicures, zijn de laatste tijd erg populair, ondanks dat ze in verschillende staten verboden zijn vanwege gezondheids- en dierenwelzijnskwesties.

In Thailand gebeurt het overigens nog steeds en sommige mensen hebben hierdoor een amputatie moeten ondergaan. Net als de ongelukkige reiziger, die meer dan 5 jaar later een zware prijs betaalde voor haar vis-pedicure.

Het begon met een stuk gebroken glas.

Victoria Curthoy of Perth uit Australië was 17 jaar oud toen ze in een stuk glas stond en er een grote snee aan overhield. Ze had geen gevoel in haar voet vanaf haar geboorte, dus ze merkte niet dat er iets mis was met haar grote teen.

Helaas kreeg ze uiteindelijk een botinfectie en moesten artsen de bovenste helft van haar grote teen amputeren.

Na die gedeeltelijke amputatie lijkt Victoria aardig te herstellen. Vier jaar later reisde ze in 2010 naar Thailand. Dat was het moment waarop de vis pedicures erg populair waren.

Bij een vis-pedicure moet je je voeten en onderbenen weken in een aquarium vol met Garra-rufa-vissen.

Die vis, ook wel ‘doktervis’ genoemd, is een zoetwatervis uit het Midden-Oosten. Ze eten de dode huid van de voeten en onderbenen.

Het lijkt misschien een goed idee, maar sommige van de vis pedicures zijn niet zo hygiënisch, dus het veroorzaakt problemen. Als je eerder een vis in bezit hebt gehad, realiseer je je hoe vaak het aquarium moet worden schoongemaakt en voordat het wordt schoongemaakt, moet de vis worden verwijderd.

Lees ook  “Ik zal het niet meer doen”: jongetje klampt zich vast aan auto terwijl zijn mama hem probeert achter te laten

Het is onwaarschijnlijk dat er regelmatig in een vis pedicure wordt schoongemaakt omdat ze het zo druk hebben. De vissen werden steeds vaker herbruikt en daardoor nam het risico op het krijgen van een infectie toe.

Victoria begrijpt die gevaren nu heel goed. Ze was echter niet bezorgd over de gezondheidsrisico’s van de vis-pedicure op dat moment.

“Toen ik in Thailand was, besloot ik om een ​​spa te gebruiken. Ik dacht er niet over na, omdat ik de eigenaar het systeem had zien opzetten en het zag er heel schoon uit, maar ik zat helemaal fout. ”

Toen ze terugkeerde uit Thailand, begon ze ziek te worden en haar artsen konden het niet uitleggen. Het kostte de doktoren meer dan een jaar om de aandoening nauwkeurig te diagnosticeren. Het was een zeldzame maar ernstige infectie van de botten. Wat resulteerde tot een beslissing die haar de rest van haar leven zal volgen.

“Uiteindelijk kreeg ik een nieuwe botinfectie in mijn grote teen en het duurde een jaar voordat artsen erachter kwamen wat voor soort infectie ik had. Tegen de tijd dat ze zich realiseerden wat het was, was mijn hele teenbeen weggevreten en had ik al een hele tijd aan de ziekte geleden. ”

De vloeistof uit de spa van de vis was in de oude operatiewond van de amputatie van 2006 terechtgekomen.

“Nog geen jaar later besloten de artsen dat de rest van haar grote teen zou worden geamputeerd.
Ze besloten uiteindelijk om de grote teen volledig te amputeren. Ik voelde me opgelucht dat ik terug kon gaan naar mijn leven zonder altijd ziek te zijn. ‘

Helaas ging er nog een jaar voorbij en Victoria ontdekte dat ze nog een infectie had. Het was op de volgende teen en zij heeft die ook moeten laten amputeren. Nog twee jaar later en ze werd weer ziek.

Lees ook  Familiedrama na affaire met stewardess: vrouw (32) van Ryanair-piloot steekt zoontje dood

“Deze keer amputeerden de artsen de tweede teen en lieten me drie tenen achter. Ik was nog twee jaar gezond, ik dacht dat ik veel geluk had om nog steeds mijn voet te hebben en door te gaan met mijn leven. Maar toen begon ik weer ziek te worden. ”

In de ochtend zou Victoria hebben overgeven en koorts hebben, hoewel de infectie niet kon worden vastgesteld.

Dat is wanneer een podoloog bloedmonsters van Victoria wilde hebben om een ​​nauwkeurige diagnose op te stellen. Toen hij de resultaten ontving, ontdekte hij dat ze leed aan een derde botinfectie en een zeer hoog aantal witte bloedcellen.

Toen was het moment dat Victoria haar derde en vierde tenen heeft moeten laten amputeren in november 2016.

Victoria had nu nog maar één teen over, dus het was pijnlijk voor haar om te staan ​​of te lopen. Een jaar later besefte ze dat er ook iets mis was met die teen.

“Vorig jaar merkte ik dat mijn kleine teen er niet erg goed uitzag en dat er vloeistof op mijn sok zat, maar ik kon geen sneden zien. Na een paar bloedmonsters en meer röntgenfoto’s, ontdekten ze een nieuwe botinfectie, dus namen ze uiteindelijk de laatste teen in november 2017. ”

Victoria heeft nu alle vijf tenen geamputeerd en ze is eraan gewend om te leven zonder en anderen te helpen hetzelfde te doen. Ze plaatst regelmatig foto’s van haar voeten online om haar zelfrespect te helpen opbouwen en te bewijzen dat ze zich nergens voor hoeft te schamen.

Pestkoppen laten tiener met een gebroken schedel en ernstig hersentrauma achter

17-jarige duwt 6-jarig jongetje van tiende verdieping