in

Vrouw van agent in zaak George Floyd vraagt scheiding aan

De vrouw van politieagent Derek Chauvin heeft vrijdag de scheiding aangevraagd. Derek Chauvin kwam afgelopen week wereldwijd in het nieuws nadat hij maandag in Minneapolis zijn knie minutenlang op de nek van de zwarte arrestant George Floyd drukte. George Floyd overleed daardoor.

Floyd smeekte om zijn leven en liet weten geen lucht te kunnen krijgen, zo is op beelden te zien. Later stierf de man op weg naar het ziekenhuis.

Lees ook  De trieste reden dat Bridget Maasland altijd op jonge jongens valt

Het incident heeft Kellie Chauvin na tien jaar huwelijk een scheiding doen aanvragen, op de dag dat hij werd gearresteerd.

De voormalig winnares van de Mrs. Minnesota-verkiezing heeft via haar advocaat aan de Amerikaanse pers laten weten ’kapot’ te zijn van de dood van George Floyd. Ze zegt mee te leven met de familie en nabestaanden van de man.

Lees ook  Met een warm bad nemen verbrand je evenveel calorieën als een wandeling van 30 min, aldus de wetenschap

Derek Chauvin werd vrijdag in hechtenis genomen omdat justitie in het Amerikaanse Hennepin County in Minnesota stelt dat de agent verantwoordelijk zou zijn voor de dood van de ongewapende man.

De dood van de 46-jarige George Floyd wekte door het hele land woede. In Minneapolis kwam het tot rellen en plunderingen.

Vader die zijn 3-jarige dochter misbruikte zegt dat hij de peuter verwarde met zijn vrouw

Waarom je nooit je voet te lang op de koppeling moet houden