in

Vrouw raakt na 6 maanden voor de tweede keer besmet met het coronavirus

Een vrouw in China is zes maanden na het herstel van de infectie positief getest op het coronavirus, volgens de lokale ambtenaren.

De 68-jarige uit de stad Jingzhou dat naast Wuhan ligt (het epicentrum van de pandemie) werd gediagnosticeerd met Covid-19 voor de tweede keer op 9 augustus.

Ze was al eerder positief getest op 8 februari en versloeg de ziekte later die maand, volgens de regering van Jingzhou.

De patiënt is in quarantaine geplaatst en wordt behandeld. Haar nauwe contacten zijn allemaal opgespoord en getest op de infectie.

Het komt een maand nadat een arts in Israël voor de tweede keer de diagnose Covid-19 heeft en roept vragen op over ons begrip van de immuniteit tegen de ziekte.

Tot nu toe zijn er geen wetenschappelijk bewezen gevallen geweest van iemand die de ziekte twee keer heeft opgelopen, waarbij deskundigen de schuld hebben gegeven aan onnauwkeurige testresultaten of een langdurige ziekte.

Sommigen zeggen dat het niet ongewoon is dat delen van virussen blijven circuleren, zelfs na herstel.

Het traditionele begrip van virussen suggereert dat mensen die al Covid-19 hebben gehad een niveau van immuniteit moeten ontwikkelen dat op zijn minst tijdelijk is.

Maar gevallen als deze stellen het idee van natuurlijke bescherming ter discussie. Naast zorgen over herinfectie zijn er ook tekenen dat mensen gewoon lang ziek kunnen blijven met het virus dat nog steeds in hun lichaam circuleert.

Het gaat om een van de vele gevallen waarbij mensen meer dan eens de diagnose van het coronavirus lijken te krijgen.

In de VS is onlangs een wetenschappelijk artikel gepubliceerd met de titel “A case report of possible novel coronavirus 2019 reinfection”, waarin het geval van een 82-jarige man wordt beschreven die twee keer door het virus in het ziekenhuis is opgenomen.

Lees ook  Hoe 15 beroemdheden zijn veranderd sinds ze hun carrière zijn begonnen

De niet-geïdentificeerde man ging naar een spoedafdeling van het Massachusetts General Hospital na een week lang aan hoge koorts te hebben geleden.

Hij testte positief op Covid-19 en toen verergerde zijn toestand snel terwijl hij in het ziekenhuis lag.

Artsen slaagden erin zijn leven te redden met een langdurig verblijf aan een beademingsapparaat maar hij werd minder dan twee weken later weer ziek, ondanks het feit dat hij twee keer negatief testte voordat hij werd ontslagen.

Hij had weer intensieve zorg nodig en herstelde voor een tweede keer, hoewel de toestand van zijn gezondheid daarna niet aan het licht kwam.

Medici bespraken in het The American Journal of Emergency Medicine hoe het mogelijk was dat de man herstelde en negatief testte maar weer ziek werd.

Zijn artsen zeiden dat hij, in plaats van twee keer geïnfecteerd te raken, de eerste keer waarschijnlijk nooit volledig hersteld was en dat de testen niet gevoelig genoeg waren om te merken dat hij het virus nog steeds bij zich droeg.

De artsen, onder leiding van Dr. Nicole Duggan, zeiden: ‘Veel virussen tonen langdurige aanwezigheid van genetisch materiaal in een gastheer aan, zelfs na het opruimen van het levende virus en het oplossen van de symptomen.

De detectie van genetisch materiaal door middel van [een uitstrijkjestest] alleen is dus niet noodzakelijkerwijs gecorreleerd met de actieve infectie of de besmettelijkheid.

Waarnemingsgegevens suggereren dat SARS-CoV-2-virusverplaatsing gemiddeld 20-22 dagen na het optreden van de symptomen kan duren en dat sommige perifere gevallen zelfs 44 dagen kunnen duren.

Zij zeiden dat in een 71-jarige vrouw een studie had aangetoond dat zij vijf weken na het verdwijnen van de symptomen positief bleef testen op Covid-19.

Lees ook  De jongen wordt gepest vanwege zijn roze T-shirt: als ik zijn leraar de volgende dag zie, breekt mijn hart

Omdat het virus pas in december voor het eerst werd ontdekt hebben wetenschappers niet de kans gehad om uit te zoeken hoe het op de lange termijn de mensen beïnvloedt.

De onderzoekers volgden 35 jaar lang 10 vrijwilligers en testten ze elke maand voor vier seizoensgebonden en zwakkere coronavirussen genaamd NL63, 229E, OC43 en HKU1.

Deze virussen komen veel vaker voor en veroorzaken milde ziekten die lijken op de verkoudheid.

Ze vonden dat degenen die besmet waren met de stammen – uit dezelfde familie als SARS-CoV-2, het type dat Covid-19 veroorzaakt – ‘een alarmerend korte duur van beschermende immuniteit’ hadden.

Niveaus van antilichamen, stoffen die door het immuunsysteem zijn opgeslagen om het lichaam in staat te stellen in de toekomst indringers te bestrijden, zijn na een half jaar met 50 procent gedaald en na vier jaar volledig verdwenen.

Door te bestuderen hoe mensen herstellen van virussen uit dezelfde familie als die welke Covid-19 veroorzaakt, zeggen de wetenschappers dat hun onderzoek de meest uitgebreide kijk is op hoe immuniteit zou kunnen werken voor de ziekte die vorig jaar in China opdook.

In de studie, die nog niet in een wetenschappelijk tijdschrift is gepubliceerd of door andere wetenschappers is beoordeeld, zeggen de wetenschappers:

“De seizoensgebonden coronavirussen zijn de meest representatieve virusgroep waaruit de algemene kenmerken van het coronavirus kunnen worden afgeleid, met name de gemeenschappelijke noemers zoals de dynamiek van de immuniteit en de gevoeligheid voor herinfectie.

Concluderend: “De seizoensgebonden menselijke coronavirussen hebben weinig gemeen, afgezien van het veroorzaken van verkoudheid.

Toch lijken ze allemaal een kortstondige immuniteit te veroorzaken met een snel verlies van antilichamen. Dit zou wel eens een algemene noemer kunnen zijn voor menselijke coronavirussen.

Vrouw duikt vanaf glijbaan in zee – precies in het pad van een haai

Vijf kinderen jarenlang s*ksueel mis bruikt door opa – “Ze moeten niet zeuren”