in

Vrouw moet voogdij over haar hond delen met buurman: “Mijn hart is gebroken”

Een bittere ruzie tussen twee buren over wie nu eigenlijk het meest recht heeft op de hond is uitgedraaid op een unieke regeling. De rechter oordeelde dat Tina Marie Walker, die het dier adopteerde, de voogdij zal moeten delen met haar voormalige buurman.

Al in 2016 adopteerde de Amerikaanse Tina Marie Walker haar hond Elario. De hond was toen vier jaar oud. De afgelopen vijf weken kan ze hem echter niet meer zomaar ‘haar’ hond noemen, want de voormalige buurman van Tina Marie, David, heeft volgens de rechter evenveel recht op voogdij over de hond.

Lees ook  Mannen houden een fotoshoot met hun “bier buik” en de beelden zijn hilarisch

“Ik begrijp er niets van want in de staat Florida wordt een hond gezien als bezit. Hij is op mijn naam ingeschreven, ik heb voor hem betaald”, vertelt Tina Marie aan Fox News.

Aanvankelijk was het koek en ei tussen Tina Marie en David, een Vietnamveteraan die herstelde van een operatie voor longkanker. “Ik hield van hem en ik heb meer dan twee jaar voor hem gezorgd”, aldus Tina Marie. Hun band verzuurde echter toen Tina Marie de hond Elario liet chippen en hem onder haar naam registreerde. Ze zou de hond daarna ook bij David weggehouden hebben, waarna die een rechtszaak aanspande.

Lees ook  Ze zeggen dat het meisje links eruitziet als een giraf. 8 jaar later verbluft haar verschijning iedereen.

Op 8 maart velde de rechter haar oordeel: “Beide partijen hebben gezondheidsproblemen die verlicht worden door tijd met Elario door te brengen. Beide partijen hebben veel tijd doorgebracht met de hond en getuigen zeggen dat hij veel affectie toont voor zijn beide mensen.” Daarom veroordeelde ze de twee tot gedeelde voogdij. Elke twee weken brengt Elario het weekend door bij David, om daarna terug naar Tina Marie te gaan. “Ik begrijp dit totaal niet. Ik ben verraden, mijn hart is gebroken, mijn hond is verdeeld”, aldus die laatste.

Dierenredders halen 30 honden, 67 katten, een schildpad en een hert uit het piepkleine huisje van een dierenbeul.

Kate’s eerbetoon aan Diana, slechts enkele uren na de bevalling – het detail dat bijna iedereen miste