in

Vrouw met handicap moet uur lang wachten totdat ze naar toilet in vliegtuig mag

De 29-jarig Nikki Emerson is een rolstoelatlete die op reis was om deel te nemen aan de Gemenebestspelen in Australië. Ze wilde in het vliegtuig naar het toilet gaan, maar de bemanning van de vliegtuigmaatschappij Emirates had andere ideeen, bericht de BBC.

Nikki vroeg de bemanning om hulp met naar het toilet te gaan, maar kreeg te horen dat ze eerst moest wachten totdat alle passagiers aan boord eten en drinken hadden gekregen. Pas daarna zou er iemand beschikbaar zijn om haar te assisteren.
De Engelse atlete raakte in 2008 verlamd na een bijna fataal verkeersongeluk met haar auto.

Aan de nieuwszender vertelde ze: “Ik denk niet dat het acceptabel is dat ik op iemands anders schema naar het toilet zou moeten gaan.”

Lees ook  27-jarige sterft op tragische manier van kanker, dan ontdekt familie 24 uur later haar Facebookbericht

Omdat Nikki niet een uur lang wilde wachten besloot ze op haar eigen kracht naar het toilet te gaan. Toen kreeg ze te horen dat haar gedrag ‘onacceptabel’ was.
“Er wachtte een stewardess op me toen ik er uit kwam om me te zeggen dat dit niet ok was”, vertelde Nikki. “Ze zei: ‘je kan niet op de vloer zijn, het zal mensen ongemakkelijk maken, laat me je helpen met lopen.’”, waarop Nikki antwoordde dat ze niet kan lopen en dus moet kruipen.


“Als iemand met een handicap die veel reist maak ik me er niet druk over om het te doen. Het ziet er een beetje schokkend uit als mensen het zien, maar voor mij is het een manier waarop ik zelfstandig ergens naar toe kan gaan als ik mijn rolstoel niet bij me heb.”

Lees ook  Imke wil nooit meer met haar dronken vriendin op vakantie - Drank slaat bij haar in als een bom

Ze vertelde dat de vliegtuigmaatschappij na het incident excuses heeft aangeboden en een intern onderzoek zou doen. Daaraan voegt ze toe dat dit soort dingen niet alleen bij deze maatschappij gebeurt, soms begint het al op het vliegveld.

Een uur wachten totdat je geholpen kan worden om naar het toilet te gaan is natuurlijk veel te lang. Wat denk jij? Vind je dat Nikki goed heeft gehandeld?

Waarschuwing: komende weken zeer hoge kans op tekenbeten!

Deze pleegvader heeft al 10 kinderen begraven, maar de reden waarom zal je hart verwarmen