in

Vrouw maakt 1 maand lang foto’s van mannen die haar lastigvallen.

Fluiten, onbeschofte commentaren over je figuur of gewoon vragen naar seks – vele vrouwen hebben het al meegemaakt. Ten onrechte worden dit soort dingen vaak met bouwvakkers geassocieerd. Dat dit vooroordeel niet met de waarheid strookt, bewijst de 20-jarige Nederlandse Noa Jansma. Het is veel erger.

Er is niets dat een vrouw meer op haar heupen werkt dan op straat nagefloten te worden. De 20-jarige in Amsterdam woonachtige studente Noa was het behoorlijk beu en besloot om er iets aan te doen. Gedurende een maand lang nam ze een selfie met elke engerd die haar lastigviel en postte de resultaten op Instagram, telkens met de vermelding van de woorden van deze mannen.

Lees ook  André Hazes ziet zijn moeder niet meer: “Ergens is ze gewoon heel erg ziek”

Met haar foto’s toont Jansma de wereld hoe frequent, echt en schokkend deze ervaringen wel zijn. Ze krijgt ook macht over hen door hen voor de hele wereld te kijk te zetten. Hoewel haar eigen experiment ten einde is, opende ze de dearcatcallers Instagram pagina in het leven in de hoop een globale dialoog over het onderwerp op gang te trekken.

Lees ook  “U doet me pijn!” Oude vrouw (93) wordt naar gevangenis gesleept omdat ze de huur voor haar huis niet had betaald

Vanaf 1 januari 2018 is het op straat verbaal lastig vallen van vrouwen strafbaar met boetes die oplopen tot 190 euro. Als haar project viraal gaat, zullen misschien meer naties dit voorbeeld volgen.

Yes! Vanaf vandaag reis je binnen een paar uur van Amsterdam naar hartje Londen met de trein!

Jongetje wandelt naar politiekantoor met bordje rond zijn nek – wanneer agenten het lezen kunnen ze tranen niet bedwingen