in

Vrouw duikt vanaf glijbaan in zee – precies in het pad van een haai

Een vrouw kwam per ongeluk naast een haai te zwemmen, nadat ze van een glijbaan op een jacht in de oceaan gleed.

Iso Machado, uit Miami, vierde vorige week haar verjaardag op de Bahama’s met een paar vrienden, op de boot van een vriend. Op een gegeven moment besloot ze van de glijbaan af te gaan.

Een bemanningslid zag hoe ze van de glijbaan zoefde, maar ook iets anders! Hij attendeerde snel Kevan Sarota, een vriend van Iso’s zoon, die aan het filmen was en wees hem op een donker silhouet onder het water.

Lees ook  Yolanthe laat de leeuw in zich los

Op de angstaanjagende beelden is duidelijk de omtrek van een haai te zien. Er wordt gedacht dat het een verpleegsterhaai is. Het dier bevindt zich slechts op een paar meter afstand van Iso.

We horen haar zoon Anthony roepen dat ze rustig moet blijven, wat ze, indrukwekkend genoeg, ook doet!

Nadat de clip op sociale media verscheen, gingen de beelden meteen viraal en zijn ze al miljoenen keren bekeken.

De rest van de groep sprong daarna onmiddellijk in het water om zeker te zijn dat Iso in orde was. De vrouw was echter verre van bang geweest en vond het een voorrecht om zo dicht bij een haai te mogen zijn.

Lees ook  Huwelijk voorbij tussen Yolanthe en Wesley Sneijder?

De haai in kwestie, een verpleegsterhaai, kan tot zo’n drie meter lang worden. Ze zijn meestal ongevaarlijk voor mensen, maar kunnen stevig bijten als ze zich bedreigd voelen.

Ongevaarlijk of link, het moet voor de meeste mensen een behoorlijk angstaanjagend moment zijn als er zo’n groot dier op je afzwemt, of niet soms?

10 dingen die mensen met de ziekte van Alzheimer willen dat je weet

Vrouw raakt na 6 maanden voor de tweede keer besmet met het coronavirus