in ,

Vrouw die een jaar lang niet had getraind ‘sterft bijna’ na fitnesstraining

Een vrouw die een jaar lang niet naar de gym is geweest vertelde op sociale media dat ze bijna overleed na enkele uren fitnesstraining.

Nikinakinoonoo uit Wales deelde donderdag een video op TikTok en legde uit hoe binnen enkele uren na de fitnesstraining haar leven dramatisch veranderde.

Behalve hevige spierpijnen, die volgens haar vriend normaal waren, had ze enorm veel moeite met lopen en werd haar urine zwart als Pepsi.

Lees ook  Niet-rokers krijgen 6 extra dagen vakantie van werkgever omdat zij geen rookpauzes hebben

Drie dagen daarna besloot ze naar het ziekenhuis te gaan en stond erop dat haar urine en bloed werden getest. Het resultaat was schokkend, zo schrijft News Week.

Ze leed aan Rhabdomyolyse, een aandoening waarbij veel spiervezels tegelijkertijd kapot gaan en hun werk niet meer goed kunnen doen.

Tijdens rhabdomyolyse gaat de wand van een spiercel kapot. Ook zullen stofjes die normaal in de spier aanwezig zijn, uit de spiercel lekken en in het bloed terechtkomen.

Lees ook  Kinderarts laat zien hoe je een schreeuwende baby binnen enkele seconden kunt kalmeren

Volgens de artsen heeft ze net op tijd hulp gezocht, aangezien haar nieren al ernstig waren aangetast. Het gevaar was groot dat ze voor de rest van haar leven zou moeten dialyseren of zelf sterven.

Slachtoffer brute woningoverval krijgt hete strijkbout op arm gedrukt