in

Vrouw betrapt op stelen van geld van donutwinkel. Maar het is de reactie van de eigenaars die het nieuws haalt.

Galen en Cadi Schmidt, de eigenaars van Holey Schmidt Donuts in Reno, Nevada, bekeken op een avond de bewakingsbeelden toen iets schokkend hun aandacht wekte. Een vrouw kwam tijdens de middag de winkel binnen, greep in de bokaal voor de fooien en greep twee handenvol kleingeld alvorens te vluchten.

“We waren echt in shock”, zei Galen. “Dit was hier nooit eerder gebeurd.”

Maar eerder dan overstuur te raken, beseften hij en zijn vrouw dat er meer aan de hand was.

“Hoewel we verdrietig waren, beseften we ook dat iemand het zo moeilijk had dat ze moest stelen van hardwerkende werknemers”, zei Galen.

Lees ook  Amerikaanse p*rnoactrice 'Aubrey Gold' (23) blijkt meesterbrein achter moord op vriend

Dus in plaats van het incident aan de politie te melden, besloten ze om een voedselinzameling voor de vrouw te organiseren. “We willen haar gewoon laten weten dat we niet boos zijn”, legde Galen. “We willen niet dat ze verlegen of bang is om terug binnen te komen, we verwelkomen haar en zouden haar graag een cadeau geven.”

Eerder deze week postte het koppel de bewakingsbeelden online, en vroegen donaties van niet-bederfbare etenswaren voor de vrouw. Klanten die blikvoeding meebrengen zullen ook een korting van 10 procent krijgen.

Lees ook  “Ik hou van hem, ik mis hem” – Moeder die 5-jarige zoon heeft vermoord smeekt rechter om genade

“Vanaf dag een wilden we onze zaak leiden met liefde en vriendelijkheid om de gemeenschap beter te maken”, zei Galen. “En hier in Midtown zien we heel wat mensen die het moeilijker hebben, en dit is een goede gelegenheid om een beetje liefde te tonen eerder dan schade te berokkenen.”

De winkel is van plan om de donaties op 7 mei aan de vrouw te geven, tenminste als ze haar tegen dan kunnen vinden. Anders gaat het voedsel naar de voedselbank van Nevada.

Bekijk het videoverslag hieronder!

Twee politieagenten komen tussenbeide nadat ze ontdekken dat blinde tiener ermee dreigde om zelfmoord te plegen omdat hij gepest werd.

Leerlingen leggen eigen zakgeld samen om “droomschoenen” voor hun leraar te kopen.