in

Vrouw begraaft echtgenoot die in Afghanistan om het leven kwam. Dan vindt ze een brief die hij aan zijn dochter schreef.

Toen Emma Weaver voor zijn tweede missie in Afghanistan afscheid nam van haar echtgenoot, de VS-soldaat Todd Weaver, wist ze niet dat dit de laatste keer was dat ze hem zou zien. Helaas werd hij op 9 september 2010 gedood door een landmijn.

Todd werd op 15 oktober 2010 begraven op het Arlington National Cemetery in Virginia, waar hij gedecoreerd werd met de Bronzen Ster en het Purperen Hart, naast tal van andere decoraties. Terwijl hun jonge dochter Kiley op de schoot van Emma zat, kregen ze de vlag die over de kist gedrapeerd lag.

Emma keerde naar huis terug om te rouwen en haar leven te hernemen. Twee dagen na zijn begrafenis opende ze de laptop van Todd, en wat ze vond sneed haar adem af.

Op de laptop stonden twee documenten, eentje getiteld “Liefste Emma” en het andere getiteld “Liefste Kiley.”

Met tranen in de ogen opende ze de documenten en ontdekte dat Todd brieven aan hen beiden had geschreven voor het geval dat hij niet meer zou terugkomen.

“Liefste Emma”, begon de eerste brief. “Nou, als je dit leest, dan heb ik het niet gehaald en zal ik niet meer naar huis komen. Dan was ik niet meer in staat om je eraan te herinneren hoeveel ik van je hou.”

Lees ook  Dierenarts in shock: Duitse dog baart maar liefst 19 puppy’s

Hij ging verder met te zeggen dat hij altijd bij haar zou zijn en dat ze sterk moest blijven, zelfs al wist hij dat het moeilijk zou worden.

“Vergeet nooit dat God wist wat het beste voor ons was, zelfs nog voor we geboren waren”, schreef hij. “Dit gebeurde voor een reden. Hoewel je dat misschien niet gelooft, zal je dat op een dag wel doen.”

De brief aan Kiley was zo mogelijk nog meer hartverscheurend. Hij zei haar wat voor een zegen haar geboorte wel was en zei dat hij altijd van haar zou houden en trots op haar zou zijn.

“Jou achterlaten was het moeilijkste wat ik ooit heb moeten doen”, vertelde hij haar. “Jij bent zo speciaal voor me schatje – je bent echt een godsgeschenk. De beste dag van m’n leven was die waarop jij geboren werd. Telkens als ik je zag lachen, smolt mijn hart. Je bent mijn schatje – mijn leven was niet compleet totdat jij geboren werd. Het spijt me dat ik je niet verder zal zien opgroeien.”

In haar blog “A Day in the Life” schreef Emma dat het moeilijk was om de brieven van Todd te lezen, maar dat ze haar ook vrede brachten.

Emma zei dat, hoewel de brieven privé zijn, ze hun belang besefte en wist dat ze anderen ook zouden raken, dus besloot ze om de inhoud te delen.

Lees ook  Deze hond sloopt iets in huis – zijn baasje komt niet bij vanwege zijn reactie!

Hoewel Kiley zich haar vader niet meer zal herinneren, zal Todd altijd een prominente plaats in het leven van haar dochter blijven innemen.

“Ze zal weten dat haar papa er altijd is, haar altijd zal beschermen en altijd in haar hart zal zijn”, zei ze.

Todd sloot zijn brief aan Kiley als volgt af:

“We houden zoveel van je. Als je ouder bent en naar school gaat, probeer dan zoveel mogelijk te leren over de wereld waarin we leven.

Wees altijd aardig en zorg voor anderen en je zult ontdekken dat de wereld dan ook aardig voor jou zal zijn.

Maar als het iets minder gaat, vergeet dan niet dat God weet wat het beste voor je is en dat alles uiteindelijk wel goedkomt.

Je hebt zo een veelbelovende en mooie toekomst voor je.

Geniet ervan. En denk eraan, je pappa zal altijd trots op je zijn en van je houden.

Jij bent en zult altijd mijn schatje zijn.

Met heel veel liefde,

Jouw papa”

Was ook jij ontroerd door de woorden van Todd aan zijn vrouw en dochter? DEEL dit verhaal dan met je vrienden!

Deze kat wijkt niet van de zwangere buik. Maar als de baby geboren wordt, heeft hij meteen een beste vriend!

Ouders zijn woedend nadat een verpleegster de mond van hun baby dichtplakte om hem te doen zwijgen.