in

Vroedvrouw ziet detail in echografie van tweelingen – zegt dat moeder abortus moet plegen

De liefde die een zwangere vrouw heeft voor haar baby in de baarmoeder is sterker dan eender wat. Ik weet niet of het verlangen naar een kind kan vergeleken worden met iets anders.

Een zwangerschap is een rollercoaster van gevoelens. Tot de geboorte van je kind kan er vanalles gebeuren.

Toen Shellie Tucker in haar twintigste week zwangerschap was, kwam ze te horen dat ze tweelingen zou krijgen. Het bericht was een gelukkige en overweldigende verrassing, dubbel geluk.

Vroedvrouw raadde abortus aan
Maar helaas stopten de verrassingen hier niet. Tijdens een echografie, zag de vroedvrouw iets waardoor ze de zwangere vrouw aanraadde om abortus te plegen.

De tweelingmeisjes zaten in elkaar verstrengeld in de baarmoeder en hun overlevingskansen waren dus klein.

Lees ook  Fabiola ontvangt bakken met kritiek om te pikante foto's

Volgens CNN hebben Siamese tweelingen slechts tussen 5 en 25% overlevingskans na de geboorte.

Als ze het overleven, dan is er 75% kans dat slechts een van de kinderen het zal overleven wanneer er een scheidingsoperatie wordt uitgevoerd.

Het enorme geluk die ze aanvankelijk hadden, maakte meteen plaats voor overweldigende angst. Shellie bevond zich in haar twintigste week zwangerschap, er was dus nog kans om een abortus uit te voeren.

Wilde de kinderen een kans geven
De zwangerschap beeindigen was echter nooit een optie voor Shellie en haar echtgenoot. Ze wilden hun dochtertjes en deden er alles aan om hun scheidingsoperatie te kunnen uitvoeren, zodat ze elk hun lichaampje zouden hebben.

Lees ook  Suïcidale Charlotte staat al 804 dagen op een wachtlijst en eist nu hulp van het kabinet

“We waren het erover eens dat het niet eerlijk zou zijn om hen geen kans te geven,” zegt vader Greg.

Het bleek dan ook dat het de beste beslissing was. De tweelingzusjes Allison en Amelia Tucker ondergingen een moeilijke en lange chirurgische ingreep, maar dankzij de sterke wil van hun ouders en het professionalisme van de artsen, verliep alles uiteindelijk goed.

Kijk hieronder maar!

Vandaag, enkele jaren later, kunnen vele mensen nog steeds niet geloven dat ze ooit aan elkaar samen hingen. In het filmpje hieronder van ABC News, kun je zien wat een gelukkige meisjes ze vandaag zijn.

Alwyn broedt eendenei uit met zijn eigen lichaam

Koppel redt hond die dreigt te verdrinken – dankzij hun redding heeft hij gouden mandje gevonden