in

Vriendje dumpt haar nadat hij ontdekte dat ze zonder vagina geboren werd. Maar wie laatst lacht, lacht het best.

Devan Merck werd geboren zonder vagina. De 23-jarige heeft het altijd moeilijk gehad om vriendjes te vinden die haar zeldzame aandoening aanvaarden.

“Jarenlang werd ik gepest en voelde ik me anders. Kinderen noemden me een ‘jongen’ en een ‘freak’ en vriendjes verdwenen spoorloos toen ze beseften dat ik geen seks kon hebben”, vertelde Devan.

“Ik kon geen se-ks hebben dus was het moeilijk om een vriendje te vinden die daar mee kon leven. Het maakte aan heel wat relaties snel een einde. Maar die relaties waren niet voorbestemd en dat is oké.”

Devan lijdt aan het Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser syndroom, wat betekent dat ze geen vaginale opening heeft, geen schaambeen en een misvormde baarmoeder. Toen ze ouder was, creëerden de dokters een kunstmatige vagina voor haar.

Lees ook  Klein meisje staart in de ogen van een stervende hond. Wat enkele seconden later volgt? Een wonder!

Daarna dacht Devan een vriend gevonden te hebben die haar aanvaardde. Maar telkens als ze ruzie kregen zou hij gemene opmerkingen naar haar hoofd slingeren. De vreselijke kerel zou haar zeggen dat haar kunstmatige vagina “stonk” en “anders voelde” dan bij andere meisjes.

Toen leerde ze Trent kennen. Hij gaf er niet om dat Devan anders was. En nu is hij met haar getrouwd.

“Ik denk dat ze er zich schuldig over voelt. Maar ik wilde nooit dat ze zich zo zou voelen en ik gebruik het ook niet tegen haar”, zei Trent. “Ik hou onvoorwaardelijk van haar.”

Lees ook  Tweeling sterft in baarmoeder en laat broertje bijzondere moedervlek na.

Devan heeft zichzelf leren aanvaarden, maar ze hoopt ook op een leven met kinderen. Het koppel probeerde adoptie, maar de procedure is hartverscheurend. Meer recent hebben ze hun hoop gevestigd op IVF of een surrogaatmoeder.

“Sinds ik mijn echtgenoot ontmoette, is mijn leven totaal veranderd. We ontdekten onlangs dat ik beide eierstokken heb, en we hopen op een eigen biologisch kind”, zei ze. “Alles wat ik heb meegemaakt heeft me sterker gemaakt en ik denk dat ik een geweldige moeder zal zijn.”

We wensen hen alleszins het allerbeste toe! DEEL dit ongelofelijke verhaal met je vrienden!

Pestkoppen treiteren tiener omwille van z’n uiterlijk. Maar nadat mama instemt met plastische chirurgie, ziet hij er helemaal anders uit.

Voor hij zich ophangt, schrijft de 13-jarige deze brief. Zijn ouders willen nu dat iedereen zijn verhaal kent.