in

Vriendinnetjes rouwen om doodgestoken Megan (15): ‘Haar vriend was altijd jaloers’

Een vrolijk tienermeisje met een hart van goud. Helemaal gek van Feyenoord, dol op dure kleding en áltijd in voor gezelligheid. Drie goede vriendinnen die Megan (15) door en door kennen komen superlatieven tekort wanneer ze hun maatje in een paar zinnen omschrijven. Door een vreselijk drama moeten zij de rest van hun leven hun vriendin missen ‘omdat iemand iets vreselijk absurds heeft gedaan’.

Het besef dat Megan – mogelijk door haar vriendje – om het leven is gebracht, is bij haar vriendinnen nog lang niet ingedaald. ,,We weten nog helemaal niet hoe wij ons moeten voelen. Het voelt heel onwerkelijk, alsof het allemaal nog niet gebeurd is”, zeggen Nikki en Tara, in het bijzijn van hun ouders, gezamenlijk tegen deze site. ,,Iedereen heeft het er ontzettend zwaar mee. Vrienden en kennissen komen bij elkaar om afscheid te nemen. Voor haar huis, maar ook onderling zoeken mensen elkaar op.”

Een meisje met dromen
Met een opgewekte toon en lieve woorden vertellen de vriendinnen honderduit over Megan. Zo ook haar allerbeste vriendin, die liever anoniem wil blijven. ,,Het was altijd gezellig met haar”, vertelt ze, met goedkeuring van haar ouders. ,,Haar vriendinnen waren superbelangrijk voor haar, daar stak ze veel tijd en energie in. Maar ze was ook een meisje met dromen. Een halfjaar geleden gaf ze al haar spaargeld uit aan een naaimachine. Kleren maken was haar grote passie, daarmee wilde ze later haar geld verdienen. Ze was al zo creatief voor haar leeftijd, daar werd iedereen vrolijk van.”

Sport was Megans tweede passie. ,,Ze was helemaal gek van Feyenoord”, vertelt de vriendin. ,,Ze probeerde iedereen over te halen om ook voor Feyenoord te zijn. Ze ging dan ook vaak naar Rotterdam om een wedstrijd te bekijken. Verder was ze ook echt ontzettend goed in basketbal. Ze huurde regelmatig de gymzaal van de school af zodat ze samen met haar vader een potje kon spelen. Dat was echt mooi om te zien. Haar vader was zo ongelofelijk trots.”

Grote vriendenkring
Met haar open en positieve karakter en sociale activiteiten bouwde Megan in Breda en omstreken een grote vriendenkring op, maar in de afgelopen maanden hebben veel vriendinnen haar amper meer gezien. Het contact verwaterde. ,,Megan begon zich steeds meer af te sluiten”, vertelt de vriendin. Dat gebeurde nadat er een jongen in haar leven was gekomen, circa acht maanden geleden. Er bloeide een liefdesrelatie op.

Lees ook  ‘Grap’ met putdeksels hindert agenten die met spoed naar reanimatie moesten

,,Megan was helemaal weg van hem. Wij waren heel blij voor haar en hoopten dat ze gelukkig met hem zou worden, maar we zagen al na een paar maanden dat het niet goed zat. Ik kreeg er een naar gevoel van.” Vrienden maakten aan Megan kenbaar dat ze de jongen niet vertrouwden. ,,Hij was heel bezitterig, heel jaloers en werd al snel boos als Megan iets met ons wilde gaan doen. Met carnaval heeft hij haar letterlijk van ons losgerukt. Hij trok haar zo mee naar buiten. Het moest altijd alleen maar om hem draaien.”

‘Die jongen was heel bezitterig en jaloers’.

Opgefokt
Volgens de vriendinnen maakte de vriend af en toe een opgefokte indruk. ,,Hij kwam steeds agressiever over en dreigde met geweld als iemand aan Megan zou komen. Megan zag dat als iets positiefs, ze voelde zich beschermd door hem. Verblind door liefde, was ze”, aldus haar beste vriendin. Nikki en Tara vullen aan: ,,Megan was de laatste tijd wel aan het twijfelen om het uit te maken. Haar vriend was echt altijd jaloers. Daar kon Megan moeilijk mee omgaan.” Of die twijfel tot het drama van gisteren heeft geleid, durven de meisjes niet te zeggen.

,,Megan had het niet zo heel vaak over haar relatie”, zeggen de vriendinnen gezamenlijk, elkaar aanvullend. ,,Ze leefde met de dag en wilde gewoon gelukkig zijn en dat andere mensen ook gelukkig waren. We zouden nog met elkaar af gaan spreken, maar dat is ons helaas ontnomen. Het doet ons veel verdriet dat we haar niet meer hebben gezien en niet meer kunnen zien. We kunnen nog steeds niet geloven waarom iemand dit heeft gedaan bij zo’n lieve meid als Megan. Zoiets gebeurt normaal alleen in films, niet in het echt en al helemaal niet bij een vriendin. Waarom Megan? Ze was nog zo jong. Zo lief.”

‘Ze leefde met de dag en wilde gewoon gelukkig zijn’.

Reactie politie
Tussen de zestig en zeventig mensen uit de Bredase wijk Boeimeer kwamen vanmiddag bij elkaar om hun verdriet te delen over de dood van hun wijkgenoot. Onder de buurtbewoners leeft ‘een soort van ongeloof’ over wat er is gebeurd, zei een politiewoordvoerder.

Lees ook  Dit stond er op het briefje van de aanslagpleger in Utrecht, Gökmen T.

,,De bijeenkomst voor de buurtbewoners is gehouden op initiatief van de wijkagent”, aldus de politiewoordvoerder. ,,Het was een combinatie van jong en oud.”

Hij zei dat ook burgemeester Paul Depla met de buurtbewoners heeft gesproken. Die wees erop dat de Bilderdijkstraat, waar het ouderlijk huis van Megan staat en waar het drama plaatsvond, een rustige straat is. Als er ambulances doorheen rijden, is dat meestal omdat ze op weg zijn naar het ziekenhuis dat in de buurt ligt – niet voor een incident in de Bilderdijkstraat zelf.

Reactie burgemeester Paul Depla
,,Ik leef enorm met de familie mee. Want dit is ergste wat je als ouders, als grootouders kunt overkomen. Het verliezen van een kind dat nog zo jong is, 15 jaar. Aan de start van een nieuw schooljaar, werkend aan een toekomst, een heel leven dat nog voor haar lag.”

Dat zei burgemeester Paul Depla vanmiddag na afloop van een bijeenkomst in het speeltuintje bij de Bilderdijkstraat waar hij sprak met buurtbewoners. ,,Het verdriet dat is veroorzaakt, is met geen pen te beschrijven”, aldus Depla die tijdens de bijeenkomst onder meer een klasgenoot van Megan van de lagere school heeft gesproken. ,,Zij hebben vaak bij elkaar gelogeerd en van het ene op het andere moment verliest zij haar vriendin.”

Depla vertelde dat de gemeente contact heeft gehad met de woordvoerder van de familie van Megan. ,,Ze weten dat als daar behoefte aan bestaat, we direct klaar staan. Want de familie heeft alle steun nodig, maar ik weet ook dat ze op dit moment vooral steun bij elkaar zoeken.”

Depla: ,,We hebben vanmiddag een luisterend oor willen zijn. Mensen met elkaar in gesprek laten gaan. Zodat ze elkaar kunnen ondersteunen. Het verdriet in de buurt is enorm groot en dan helpt het als je als buurt weet dat je er niet alleen voor staat. Dat je op elkaar kunt rekenen. En dat je weet dat de politie, de gemeente, Slachtofferhulp er ook voor hen is. We willen laten zien dat dit de hele stad aangrijpt.”

’Epstein kreeg 12-jarigen cadeau voor verjaardag’

Twee Rotterdamse agenten bestraft na ‘ontoelaatbaar gedrag’ bij huiszoeking