in

Voor hij zich ophangt, schrijft de 13-jarige deze brief. Zijn ouders willen nu dat iedereen zijn verhaal kent.

Daniel Joseph Fitzpatrick uit New York is amper 13 jaar oud als hij zichzelf van het leven berooft. Het was zijn 17-jarige zus Kirsten die haar kleine broer op 11 augustus aan zijn eigen riem opgehangen vond. De ouders Maureen en Daniel senior zijn in diepe rouw gedompeld. Maar ze willen niet zwijgen over wat er gebeurd is. Want hun zoon zag geen andere uitweg meer omdat hij massaal gepest werd.

De jongen schreef een afscheidsbrief van meerdere pagina’s die de ouders nu openbaar maakten. Daarin beschrijft hij hoe zijn voormalige vrienden in het zesde leerjaar van zijn katholieke school zich plotseling tegen hem keerden en hem elke dag begonnen te pesten. “Anthony werkte alles op mij uit. Elke dag werd ik gepest door John, Marco, José en Jack me, ze treiterden me, en ik brak zelfs mijn vinger” schrijft Daniel. Ze pestten de tiener omwille van zijn gewicht, zijn prestaties, want hij was niet zo “hard” als de andere jongens. “Ik heb het opgegeven … de leraren deden gewoonweg niets.”

Lees ook  Teleurgestelde MMA fighter slaat ringmeisje vol in het gezicht nadat hij de wedstrijd verloren had.

“Ik wil dat de wereld het verhaal van mijn zoon kent – en het leed dat hij moest verdragen” zegt de vader van Daniel. “Geen kind zou mogen meemaken wat mijn zoon moest doorstaan.” In een video van 18 minuten legt de mecanicien uit dat hij en zou vrouw door de school niet ernstig werden genomen. “Dat gaat wel over. Danny moest zich maar niet aanstellen” had men de ouders gezegd.

Daniel senior richt zich ook tegen de ouders van de jongens die Daniel junior in zijn brief bij naam genoemd had: “Jullie kunnen je kinderen voor de rest van hun leven nog vasthouden ’s avonds. Ik kan dat niet meer. Dat werd mij, mijn vrouw en zijn zussen ontnomen. Danny was een liefdevolle ziel die geen vlieg kwaad deed. Ik zou hem nog een keer willen zeggen: Goedemorgen, ik hou van je” – maar daar is het nu te laat voor.”

Lees ook  Op school zijn ze boos omdat hij niet kan stoppen met tekenen: Restaurant neemt hem aan om de muren te versieren

In deze moeilijke momenten van rouw hoopt de familie van Daniel meer aandacht te vestigen op het thema “pesten” – en op de fatale gevolgen ervan. Daar zullen ze hun geliefde zoon niet mee terugkrijgen. Maar misschien kan op die manier wel verder leed voor andere ouders en kinderen vermeden worden.

DEEL deze levensbelangrijke boodschap met je vrienden op Facebook!

Vriendje dumpt haar nadat hij ontdekte dat ze zonder vagina geboren werd. Maar wie laatst lacht, lacht het best.

Deze jongeren dwingen een hond om DRUGS te eten. Wanneer zijn baasje hem terugvindt, ziet hij er ZO uit.