in

Vluchteling steekt jongen (11) neer: “Sterf, sterf”

Vluchteling Abdulrahman M. (26) werd vriendelijk onthaald in het huis van de Duitse Tina K. (34). Toch stak hij haar zoon Paul (11) met een broodmes neer op 25 juli 2018. Het kind raakte zwaargewond en overleefde ei-zo-na. Deze week moet de asielzoeker uit Eritrea voor de rechtbank van Passau (Beieren) verschijnen wegens poging tot moord.

Abdulrahman M. woonde na zijn vlucht uit Eritrea samen met andere vluchtelingen in een meergezinswoning in Vilshofen. Tina K. (34) woonde met haar man en twee zonen in hetzelfde huis en zorgde voor de vluchtelingen, zo schrijven Duitse media.

Volgens de aanklager lokte Abdulrahman M. de zoon van zijn hulpverleenster in een hinderlaag in de ouderlijke woning. Eigenlijk had hij het op de moeder van Paul gemunt, maar zij was op dat moment aan het winkelen met de andere vluchtelingen.

LEES OOK!
Wolf valt schapen aan in Brabant, vastgelegd door bewakingscamera

De asielzoeker vroeg aan de jongen waar zijn moeder was en duwde hem de woonkamer in. Daar werkte hij hem tegen de grond en haalde een broodmes boven dat hij tot dan had verborgen gehouden. M. zou “sterf, sterf” geroepen hebben toen hij de jongen neerstak. Paul reageerde onverschrokken en ging in het verweer tijdens de mesaanval.

Hond
De familiehond – een terriër – redde uiteindelijk zijn leven. Hij beet de aanvaller. Daarop kon Paul zichzelf bevrijden en het huis uit rennen. M. zette de achtervolging pas stop toen de jongen een auto kon doen stoppen langs de weg. Paul raakte zwaargewond aan hals en armen en benen. Hij moest een spoedoperatie ondergaan. Aan de hals had hij een snijwonde van 15 centimeter.

LEES OOK!
Afgevallen Olcay Gulsen draagt gewaagde outfit

Tien maanden na de feiten heeft de jongen nog steeds last van ernstige psychische problemen en concentratiestoornissen, zo vertelde zijn vader. Sinds een paar weken gaat hij weer naar school nadat hij maandenlang was opgenomen in een gespecialiseerde kliniek.

N*aktvideo
M. sprak zich tijdens het proces niet over de daad uit. In plaats daarvan had hij het over een na*ktvideo die hijzelf zou gefilmd hebben en die Pauls moeder zou hebben gezien. Mogelijk deed het filmpje de ronde op sociale media en hij verdacht de moeder ervan dat ze het zou hebben verspreid. M. beweerde dat Tina K. zich daar vrolijk over had gemaakt en hem had beledigd.

Het oordeel wordt op 6 juni geveld.

Dierenbeul stopt kat Sprotje minutenlang in snikhete oven

Om deze reden moet je nooit een afspraak bij de huisarts maken in de middag