in

Vliegtuig heeft 45 minuten vertraging: Foto die vrouwelijke passagier neemt onthult waarheid over wat het boordpersoneel doet

Wist je dat er op elk moment ongeveer zo’n 14000 vliegtuigen in de lucht hangen?

Hoewel het luchtverkeer elk jaar toeneemt, blijven het aantal landingsbanen hetzelfde en worden er geen nieuwe gebouwd.

Geen wonder dus dat het aantal vertragingen op de luchthavens toenemen!

Het is echter niet altijd het slechte weer dat de vertragingen veroorzaakt.

Soms is het een passagier die voor al het drama zorgt…

Dankzij alle smartphones kunnen we het meeste van onze wereld volgen, zelfs in de cockpit.

Het gebeurt niet zo vaak tijdens de vlucht, maar voor het opstijgen en landen, nemen veel mensen een foto uit het raampje en plaatsen ze het op sociale media.

Maar toen Kristen Wiley een foto nam van wat er gebeurde tijdens haar laatste vlucht, merkten mensen op dat het voor een wel heel andere reden was.

Kirsten zat namelijk vast op een vertraagde vlucht in de luchthaven van Seattle Tacoma in de Verenigde Staten. Dan besloot ze om een foto te nemen en het op haar Facebookpagina te zetten.

De reden waarom haar Alaska Airlines vlucht 748 maar niet wou vertrekken was best interessant.

Ze schreef het volgende:

“We staan momenteel stil met het vliegtuig, met een vertraging van 45 minuten. Waarom? Omdat er een oudere demente vrouw boos en in de war is.”

Kristen beeldde haar in dat het een erg angstige ervaring moet geweest zijn voor de oude vrouw, zeker toen een veiligheidsagent met geel vestje op het vliegtuig stapte en de verwarde vrouw benaderde. Alleen de passagiers rondom haar, wisten wat er voordien was gebeurd en iedereen keek geconcentreerd toe hoe de veiligheidsagent dichter en dichter bij de vrouw kwam.

De zieke bejaarde vrouw was dusdanig in de war, en knuffelde haar diensthond, in een wanhopige poging om te begrijpen wat er aan de hand was. Het kon zeker niet gemakkelijk geweest zijn voor de vrouw om in een druk vliegtuig te zitten, als sardines in een vliegend blik.

Natuurlijk waren veel passagiers gefrustreerd en kwaad over de vertraging.

De uiterst behulpzame personeelsleden van Alaska Airlines waren zeer geduldig en begripvol, want voor de oude dame was dit een angstige situatie. Elk stapje uitleggen, haar hond knuffelend, samen met haar echtgenoot en helpers op zoek naar de beste oplossing. Alle stewards toonden alleen maar begrip en goedheid.

Gelukkig moesten ze de vrouw niet uit het vliegtuig halen, wat waarschijnlijk voor nog meer verwarring en chaos gezorgd zou hebben. De crew had een beter idee.

En toen Kirsten zag wat het boordpersoneel deed en hoe ze deze situatie hadden opgelost, kon ze gewoon niet boos zijn met de vertraging.

Meer zelfs, Kirsten was dolblij! Je komt namelijk niet elke dag tegen dat mensen zo lief en goedaardig zijn in zo’n hartbrekende situatie. Ze losten het probleem op met veel empathie en zorg.

Het attente boordpersoneel communiceerden via het luidsprekersysteem, beschrijvend wat er gebeurd was. Ze legden ook uit waarom de oudere vrouw en haar echtgenoot van het vliegtuig werden gehaald.

Ze had enkel wat extra kalmte en stilte nodig met haar echtgenoot en hond, om minder stress te hebben voor de vliegtuigreis.

“Alaska Airlines hielp de vrouw en haar echtgenoot en hond op een kalme manier van het vliegtuig, zorgden voor een hotel en vervoer om uit te rusten, en opnieuw de vlucht te nemen de volgende dag. Opnieuw: er werd ongelofelijk veel begrip getoond voor hen terwijl ze ook de situatie uitlegden aan de andere passagiers.”

In tijden waarin luchtvaartmaatschappijen en luchtvaartpersoneel heel wat te verduren krijgen door vertragingen – zelfs al is dit niet hun fout – is dit verhaal echt hartverwarmend.

Het komt zelden voor dat we mensen en bedrijven op een positieve manier in het nieuws zien.

Zorgen, begrip tonen en een goede service bieden is iets wat we beter moeten doen!

“Dit is hoe ik mijn moeder, zus, tante, dochter, nichtje of vriendin zou willen zien geholpen worden in zo’n situatie,” schreef Kristen.

Elke “passagier” verdient een eersteklas behandeling tijdens hun “levensreis”, en niet alle luchtvaartmaatschappijen of andere bedrijven doen dit.

Het zijn gewone mensen zoals jij en ik, die de kracht hebben om anderen te helpen en voor hen te zorgen, door simpele, kleine daden.

Vergeet deze les dus niet, en DEEL met anderen dit bericht!

Lees ook  Dit is de nieuwe vriend van Megan uit Temptation Island

Onbekende vindt zwangere vrouw in autowrak – ze opent haar ogen en fluistert enkele woorden

Vrouw verliest 200 kg in 2 jaar tijd: Dit is hoe ze er vandaag uitziet na een buitengewone transformatie