in

Viespeuk die leven van 11-jarige meisje verwoestte vermoord in gevangenis

Een veroordeelde viespeuk die zich vergreep aan een 11-jarige meisje is door zijn celgenoot vermoord in het toilet. Dat meldt USA Today.

David Oseas Ramirez (56) werd dinsdagochtend dood aangetroffen in de Duval County Jail in Jacksonville in de Amerikaanse staat Florida.

Ramirez, die in 2013 tot levenslang veroordeeld werd, had een woordenwisseling met Paul Dixon, een veroordeelde moordenaar, waarna de twee begonnen te vechten. Dixon (43) haalde de bovenhand en hield het hoofd van Ramirez in de toiletpot tot hij overleed.

Lees ook  86-jarige grootmoeder ver kracht: “Ze huilde en schreeuwde, maar hij ging genadeloos door”

De gevangenisdirectie heeft de identiteit van Ramirez nog niet officieel bevestigd, maar volgens het register werd hij ‘ontslagen’ uit de gevangenis en als reden werd ‘overleden’ opgegeven.

Misdaadanalist Ken Jefferson verklaarde aan Newsweek:

“Wanneer mannen in de gevangenis vliegen voor het kwetsen van een kind, hebben ze geen vrede. Ze moeten constant achterom kijken. Ze moeten hopen dat er iemand is die voor hen kan uitkijken. Om hen te beschermen.”

Lees ook  “Ik zal het niet meer doen”: jongetje klampt zich vast aan auto terwijl zijn mama hem probeert achter te laten

Beide mannen zaten naar verluidt in de bovenste verdieping van de gevangenis, voorbehouden voor de meest gewelddadige criminelen.

Een derde celgenoot die de moord op Ramirez zag, weigert mee te werken aan het onderzoek. Dixon sinds al sinds zijn 17 in de gevangenis en nu riskeert hij een tweede vervolging wegens moord.

Wesley Sneijder en Yolanthe samen op vakantie.

Ook bloedbad in Amerikaanse staat Ohio: 9 mensen doodgeschoten