in

Vier puppy’s levend begraven in bloembak

De Belgische politie is een onderzoek gestart naar een gruwelijk geval van dierenmishandeling. De eigenaar van vier pasgeboren puppy’s zou de dieren levend hebben begraven in een bloembak voor zijn huis in de plaats La Louvière.

Een buur die de aarde zag bewegen en merkte hoe een van de hondjes probeerde om de oppervlakte te bereiken, sloeg alarm.

Volgens het dierenopvangcentrum SPA La Louvière ging het om vier chihuahuapuppy’s van enkele dagen oud.

Een van de hondjes zou erin geslaagd zijn om uit de aarde te kruipen. Het dier werd opgemerkt door een bewoner van de straat, die meteen de politie belde. Vervolgens nam SPA La Louvière de pup mee. Hij bleek onderkoeld te zijn en was uitgedroogd.

Lees ook  Rico Verhoevens dochtertje Mikayla in ziekenhuis na ongeluk

‘We hebben er alles aan gedaan om de puppy in leven te houden en waren dag en nacht met hem bezig’, schrijft het dierenopvangcentrum op Facebook.

‘Maar de uren dat hij onder de grond had gezeten, hebben hun tol geëist. Zijn muiltje was vol aarde geraakt.

We gaven hem melk, hebben hem onderzocht en weer op temperatuur gebracht. Maar tevergeefs. De volgende dag is het diertje gestorven.’

Eigenaar wilde hondje terug
De verbazing van de vrijwilligers van SPA La Louvière was groot toen de eigenaar contact met hen opnam en vroeg hoe het met het hondje was dat ze hadden meegenomen.

Lees ook  Gast zet zijn Duivelse vriendin uit huis en als je dit ziet begrijp je dat wel:

Op dat moment was het dier nog altijd in leven. Hij zou ook bekend hebben dat hij het was geweest die de dieren levend had begraven.

,,Omdat hij nog altijd leeft, zou ik hem graag terugkrijgen’’, klonk het. ,,Het is tenslotte mijn hond.’’ Verontwaardigd belde de opvang daarop naar de politie om een klacht in te dienen voor dierenmishandeling.

Het incident zou enkele dagen geleden al gebeurd zijn, maar het dierenopvangcentrum meldde het nu pas op sociale media om het onderzoek niet te hinderen. Dat is overigens nog altijd aan de gang. SPA La Louvière hoopt dat de dader zwaar gestraft zal worden.

Gruwelijk toeval: vader vindt levend begraven baby tijdens uitvaart eigen dochtertje

Roxeanne Hazes te naakt voor Facebook