in

Video toont het moment waarop een jongen in een rolstoel voor het eerst op de schommel gaat.

Er zijn heel wat activiteiten die mensen als vanzelfsprekend beschouwen. De meesten onder ons hadden het geluk om tijdens hun jeugd vrolijk rond te lopen en te spelen. In de wereld voor videospelletjes en iPhones brachten kinderen veel tijd buiten door. Sommige gelukkige kinderen doen dat nog altijd, en het verkennen van de natuur is een van de geneugtes van kind zijn.

Parken zijn een geliefkoosde plek voor families. Ouders kijken toe hoe hun kinderen uitbundig op de speeltuin spelen, elkaar van de glijbaan duwen en de schommel zo hoog mogen laten gaan.

Maar dat is helaas niet het geval voor alle families. Voor sommige families is het zicht van spelende kinderen eerder droevig, want speeltuinen zijn niet altijd gemaakt voor kinderen met een beperking.

Lees ook  Bezoekers geschokt na zelfdoding in druk winkelcentrum Apeldoorn

Gelukkig werd dit probleem opgemerkt en werden er veranderingen aangebracht. Sommige speeltuinen zijn nu uitgerust met toestellen die rolstoelvriendelijk zijn of beter aangepast zijn aan kinderen met een beperking.

Dat gebeurde onlangs ook in een speeltuin in Creekmore Park in Arkansas. Dankzij de inspanningen van een lokale kerk, werd er 2.000 dollar ingezameld om een schommel te installeren.

“We wilden een manier vinden om iets terug te doen voor de gemeenschap en mensen met een beperking te erkennen”, zei Keley Simpson van de lokale kerk.

“Een van onze leden gebruikt een rolstoel”, voegde Simpson eraan toe. “Dus ze begrijpt wat het is om geen toegang te hebben tot bepaalde dingen.” Dankzij de genereuze donatie, kon een tienjarige jongen genaamd Seth, die in een rolstoel zit, eindelijk voor het eerst van een schommel genieten.

Lees ook  Ging deze moeder te ver? Hoe ze haar dochter leerde haar kamer op te ruimen veroorzaakte nogal een storm op het web

Seth heeft hersenverlamming en autisme. De dokters hadden vroeger gezegd dat hij altijd in een vegetatieve staat zou blijven, maar dat is duidelijk niet het geval.

Omwille van zijn toestand kon Seth nooit op een speeltuin spelen. Toen het park een schommel voor rolstoelgebruikers installeerde, wist zijn moeder dat Seth het moest uitproberen.

Zijn moeder Trish Allen maakte een video van zijn eerste poging, en was niet zeker hoe zijn zoon zou reageren. Maar duizenden mensen die de video zagen, zijn erg blij dat Trish de moeite nam om dit heugelijke moment te filmen.

Bekijk het hartverwarmende moment hieronder!

Vrouw vertelt politie dat de cocaïne die ze vonden wellicht “door het raam naar binnen gevlogen moet zijn.”

Depressieve pitbull geeft geen krimp. Maar niemand verwacht dat kleine jongen 2 dagen later zou komen opdagen.