in

Veteraan hakt door het ijs om zichzelf, mama en hun hond te redden uit de bevroren vijver.

De inwoners van Michigan hoeven zich in februari doorgaans weinig zorgen te maken over de dikte van het ijs. Zelfs een gepantserde limousine kan niet door het dikke ijs van de parkvijvers zakken waar de kinderen vaak hockey spelen. Maar alle referenties naar films uit de jaren ’90 buiten beschouwing gelaten, blijven bevroren vijvers altijd gevaarlijk. Er duiken elk jaar weer verhalen op over kinderen die door het ijs zaken, vaak met noodlottige afloop.

Maar deze vreselijke ervaringen hoeven niet altijd slecht af te lopen. Matt Duckham uit Columbia, Michigan, is een echte held. Nadat hij ontdekt had dat zijn hond was weggelopen en in een ijskoude vijver was komen vast te zitten, schoot hij meteen in actie.

De acht maanden oude Duitse herder ontsnapte in barre omstandigheden. Een voorbijganger alarmeerde hen dat hun hond door het ijs van een nabijgelegen vijver was gezakt.

Het ijs was dun omwille van de luchtbellen die onder het wateroppervlak circuleerden. Daardoor zakte de hond door het ijs en zat gevangen.

In een poging om de hond te redden, zakte de moeder van Duckham eveneens door het ijs. Duckham zag zich nu geconfronteerd met een dubbele reddingsmissie.

Snel denkend volgde hij de twee in het water en begon aan zijn heldhaftige redding. Als voormalige marinier kwamen zijn instincten bovendrijven zonder een seconde na te denken over zijn eigen veiligheid.

“Het water was ijskoud, maar je wil om te overleven haalt het van alles. Ik was bezorgd over mijn moeder, mijn hond en mijn kinderen. Over de koude maakte ik me geen zorgen”, herinnert hij zich.

Aan de hand van een tactiek die hij leerde bij de mariniers gebruikte hij zijn onderarmen om door het ijs rond hem en zijn familie te breken. Uiteindelijk bereikte hij een stuk ijs dat zijn gewicht kon dragen.

Dan kon hij de hond op het ijs tillen en deed hetzelfde met zijn moeder. Wanneer het reddingsteam arriveerde, waren de drie al op indrukwekkende wijze uit het water geraakt. Hoewel de familie er goed vanaf kwam, waarschuwt de plaatselijke brandweer ervoor dat “geen enkel ijs, veilig ijs is.”

Lees ook  Max (26) ging in Thailand op zoek naar God, nu leidt hij stripclub

10-jarig meisje verneemt dat mama borstkanker heeft – begint limonadestandje om hartverwarmende reden.

Gruwelijk: Hamster geweigerd op vliegtuig, baasje spoelt ‘m door het toilet