in

Verschrikkelijk nieuws voor Barbie

Dit jaar was nog maar nauwelijks begonnen toen realityster SAMANTHA DE JONG, ofwel BARBIE, een wanhoopsdaad beging.

In de zomer was er een nieuw incident, wat haar de zorg voor haar twee kinderen kostte. En die krijgt ze voorlopig ook nog niet terug…

Ze mag in haar Schotse afkickkliniek dan nog zo haar best doen er zo snel mogelijk weer te zijn voor haar kinderen, de rechter gaf BARBIE (29) gisteren nog niet het voordeel van de twijfel.

ANGELINA (6) en MILANO (3) blijven, na het bewogen jaar dat in hun jonge leventjes achter hen ligt, voorlopig nog zeker een halfjaar vallen onder het gezag van hun vader MICHAEL VAN DER PLAS (38).

Die nam in januari zijn verantwoordelijkheid, toen Barbie een zelfmoordpoging deed die haar bijna het leven had gekost.

Later verklaarde zij daar spijt van te hebben en blij te zijn nog te leven, maar afgelopen zomer viel zij onder nooit opgehelderde omstandigheden uit het raam van haar nieuwe flat. Zij bleek opnieuw gedrogeerd en dat was alle reden de kinderen onmiddellijk bij haar weg te halen.

Lees ook  'Vrouw uit Uden op straat neergestoken door 17-jarige zoon'

Michael vertelt aan PRIVÉ opgelucht te zijn over het besluit. „Eigenlijk had ik ook niet anders verwacht,” zegt hij, „maar toch weet je zoiets nooit helemaal zeker.

Ondanks alles wat ze hebben meegemaakt, de afgelopen maanden, gaat het echt goed met ze. Angelina haalt op school prima cijfers en ze lacht gelukkig ook weer vaker. Je merkt gewoon dat ze van alles heel wat heeft meegekregen.”

Het blijft voor de kinderen dan ook een moeilijke situatie. „Ze missen mama natuurlijk en ik heb ingezien dat het niet goed is dat broer en zus niet bij elkaar woonden.

Angelina kon niet aarden bij mij in Spanje en woont daarom al sinds augustus bij mijn moeder in Scheveningen. Milano heeft het er wel geweldig naar zijn zin.

Bij hem speelt de taal ook minder een rol natuurlijk. Toch heb ik mijn privésituatie nu radicaal omgegooid en een resoluut besluit genomen: ik kom terug naar Nederland!”

Lees ook  Michella Kox slachtoffer van gewapende overval: "Hij drukte een pistool in mijn zij"

Michael kwam tot deze beslissing – met grote, zakelijke gevolgen – na zijn laatste bezoek aan Den Haag, vorige week.

Hij vertelt: „Ik kwam toen even naar huis met Milano en zag hoe Angelina haar broertje helemaal in de armen sloot en kuste. Ze hadden elkaar zó gemist!

Om dat te zien, was zo… Ik zag echte liefde van broer en zus. En toen stond het voor mij vast. Dit kon niet zonder gevolgen blijven, ik moet gewoon terug, die twee horen bij elkaar en het geluk van mijn kinderen gaat gewoon boven alles. Ze hebben al genoeg meegemaakt.”

Michael heeft meteen enkele knopen doorgehakt en de huur van zijn appartement opgezegd. Ook voor de toekomst van zijn café Voom Voom heeft een en ander grote gevolgen.

Michael van der Plas: Ik keer voorgoed terug naar Nederland, voor de kinderen!

‘Melk drinken is racisme’