in

Verschrikkelijk: man geeft zijn hond dit anti-vlooienmiddel en moet haar laten inslapen

Over het anti-vlooienmiddel zijn al duizenden klachten binnengekomen

Christiaan (27) gaf zijn hond Roxy, een kruising tussen een husky en een herder, het anti-vlooienmiddel Bravecto en moest zijn geliefde maatje daarna laten inslapen. Vrijdag gaat hij, samen met een grote groep andere hondenbezitters, naar het ministerie van Landbouw in Den Haag om te protesteren tegen het middel.

De hond van Christiaan overleed aan het middel.

Bravecto

Een jaar geleden gaf Christiaans Hermans het anti-vlooienmiddel Bravecto aan zijn hond Roxy. Niet lang daarna kreeg de hond continue epileptische aanvallen en begon ze te schuimbekken. Op het moment dat Christiaan met Roxy naar de dierenarts ging, kon deze al niets meer voor de arme hond doen. Het vermoeden ontstond dat Roxy was overleden aan vergiftiging door het middel Bravecto, een tablet dat zou werken tegen vlooien, teken en mijten.

Lees ook  Waylon plaatst dag ná het Songfestival déze intieme foto van zijn vriendin

Pups

Christiaan was in de veronderstelling dat het middel wel veilig zou zijn en gaf het middel ook aan de pups van Roxy. Ook deze hondjes werden ziek; ze begonnen erg te braken en raakten op een gegeven moment bewusteloos. De pups konden gelukkig gered worden, maar met Roxy liep het niet goed af. Toen Christiaan besefte dat dit door het middel Bravecto was gekomen, ging hij kijken op internet of het andere baasjes ook was overkomen. Wat bleek? Hij is lang niet de enige die zijn hond is verloren aan het middel.

Lees ook  6-jarig meisje dat tegen kanker vecht, zingt “Fight Song” op trouwfeest en gaat viraal.

Petitie

Bravecto is al ruim een jaar onder de aandacht; ruim 5500 klachten zijn binnengekomen bij het Europees Medicijnlandschap. De klachten betreffen onder andere meldingen van ernstige bijwerkingen en sterfgevallen. Het aantal slachtoffers van het anti-vlooienmiddel blijft toenemen en daarom heeft Michaël van de Sande, oprichter van de Facebookpagina ‘Is Bravecto veilig?’ een petitie gemaakt die door ruim 40.000 mensen is ondertekend. Morgen biedt hij die aan bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Volgens hem en alle slachtoffers van het middel moet er iets gebeuren: “Dit goedje moet direct uit de handel.”

Eigenaar laat hond weken zielsalleen achter op luchthaven waar ze sterft van verdriet

Het is eindelijk zover: Dr. Phil keert weer terug op tv!