in

Verpleegster denkt niet dat familie ziet wat ze aan het doen is, maar wanneer moeder dichter kijkt kan ze het niet langer stil houden

Kanker is echt het ergste dat ik me kan inbeelden. Zeker als het kinderen treft.

Shelby en Jonathan dachten dat hun tweejarig dochtertje Sophie aan een of andere allergie leed. Ze had moeite met het ademen, en haar dokter dacht dat het astma was. Maar al snel werd het duidelijk dat de situatie veel erger was.

Sophie stond gepland voor een allergietest enkele dagen later. Maar ze kon nooit de test nemen.

Op een nacht stopte ze namelijk met ademen.

Het is de nachtmerrie van elke ouder. Shelby en Jonathan snelden naar hun telefoon om een ambulance te bellen. Minuten later waren ze onderweg naar het ziekenhuis.

Het was pas toen, dat de dokters konden bevestigen dat Sophie aan iets leed dat veel erger was dan astma en allergieën. Ze had een T-cel lymfoom had ontwikkeld. Kanker dus.

Sindsdien heeft Sophie maanden doorgebracht in het ziekenhuis met behulp van chemotherapie. Op dit moment ondergaat haar kleine lichaampje de voorbereidingen voor een stamceloperatie.

Sophie’s moeder, Shelby, houdt constant het oog in het zeil bij haar dochtertje. Er gaat zoveel om in haar gedachten dat ze vergeet om voor zichzelf te zorgen. Het enige wat nu belangrijk is, is ervoor zorgen dat Sophie beter wordt.

De ouders hebben een Facebookpagina opgericht om Sophie’s gevecht met de ziekte vast te leggen. Ze willen dat familie en vrienden een gemakkelijke manier hebben om de toestand op te volgen, en te zien hoe Sophie het maakt. De pagina heet “Sophie The Brave”, ofte “Sophie de Moedige“.

Lees ook  Davy (34) krijgt 250 euro boete voor bezoek aan zijn vader: “Ik probeer de regels te volgen, maar ik woon alleen en heb het erg moeilijk”

Maar het is niet slechts de familie die de pagina volgt. Vandaag zijn er meer dan 12.000 mensen die de weg van Sophie volgen.

Er is 1 bepaald bericht op de pagina die heel wat appreciatie kreeg. Andere moeders met zieke kinderen zullen zich waarschijnlijk nauw betrokken voelen bij Shelby’s woorden. Het bericht gaat over verpleegsters en andere ziekenhuismedewerkers die zorg dragen voor Sophie.

Mama Shelby schrijft:

“Ik zie je. Ik zit op de hele dag in de zetel, en ik zie je. Je probeert zo hard om onopgemerkt te blijven door mij en m’n kindje. Ik zie je gezicht buigen wanneer ze je ziet en huilt. Je probeert op zoveel manieren om haar angst te verlichten, en haar vertrouwen voor je te winnen. Ik zie je twijfelen om haar pleisters te verwijderen. Je zegt ‘het zal geen pijn doen”, en ‘sorry’, meer in 1 dag dan dat de meeste mensen ‘dankjewel’ zeggen…

Ik zie al die rubber bandjes rond je armen en gewikkeld rond je stethoscoop, elk voor een kindje waar je voor zorgt en van houdt. Ik zie dat je haar kleine kale hoofdje streelt, en het dekentje zachtjes rond haar wikkelt. Ik zie dat je een huilende moeder vasthoudt die slecht nieuws gekregen heeft. Ik zie dat je probeert computerwerk te doen, terwijl je de baby vasthoudt van een moeder die naar het ziekenhuis kan of wil komen.”

“Je zet je eigen leven 12 uur aan de kant om zorg te dragen voor erg zieke en soms, stervende kindjes. Je gaat binnen in elke kamer met een glimlach, wat er daar ook gebeurt. Je ziet Sophie’s naam op de agenda en komt ons even checken, zelfs wanneer ze niet jouw patient is. Je belt de donker, de bloedbank, en apotheek zo vaak als nodig, om mijn kind te geven wat het nodig heeft. Je checkt mij even vaak als mijn dochtertje. Je zit neer, en luistert naar mijn geratel voor 10 minuten, zelfs al ringt je telefoon, en zelfs al is je to-do lijstje gigantisch.”

“Ik zie je. Wij zien je allemaal. Geen woorden of dank-kaarten kunnen uitdrukken hoe dankbaar ik je ben. Je bent een Jezus-figuur elke dag opnieuw. Onze kinderen zouden niet hebben wat ze nodig hebben zonder jou. Moeders zoals mij zouden zich niet goed voelen zonder jou. Je redt onze baby’s en we konden dit niet zonder jou.”

Shelby’s bericht werd al meer dan 27.000 keer geliked en ik kan begrijpen waarom. Al die geweldige verpleegsters en andere ziekenhuismedewerkers verdienen erkenning! Ze doen zo’n uiterst belangrijke job.

Lees ook  Andrea (22) liet haar lippen 10 keer vergroten en ziet er nu zo uit

We hopen dat Sophie een spoedig herstel meemaakt. Want het bleek dat de familie onlangs heel goed nieuws gekregen heeft. Sophie’s kanker is bijna volledig weg.

Deel de woorden van moeder Shelby over verplegers en ziekenhuismedewerkers, zodat meer mensen begrijpen wat een ongelofelijk werk zij doen!

Gepubliceerd door Dailynieuws.nl. Klik aub op “vind ik leuk”.

Baby kruipt over husky om ´hoi´ te zeggen – dan zet de vader de prachtige reactie van de hond op video

Ze denkt dat haar hond vol beten staat – dan kijkt de dierenarts wat beter en belt meteen de politie.