in

Verpleeghuis in shock: medewerker (26) die met hoogbejaarden werkte verdacht van zedendelict

De politie heeft een 26-jarige medewerker van verpleeghuis Het Zonnehuis in Vlaardingen aangehouden, omdat hij daar een of meerdere zedendelicten zou hebben gepleegd. Bij de bewoners is het bericht ingeslagen als een bom.

Het gaat om een man uit Vlaardingen, die vorige week is aangehouden door de politie. De rechter-commissaris heeft afgelopen maandag besloten om hem nog zeker veertien dagen langer vast te houden.

Van hoeveel delicten justitie de Vlaardinger verdenkt, kan een woordvoerder niet zeggen. Evenmin aan wat voor soort zedendelict hij zich schuldig zou hebben gemaakt.

Lars Walder laat namens het verpleeghuis weten dat de Zonnehuisgroep door de politie op de hoogte is gebracht van de aanhouding. Het bericht is als een bom ingeslagen, vertelt hij.

Lees ook  Begin de week goed met deze foto van Emma Heesters in bikini

,,Het heeft een grote schok teweeggebracht. Niet alleen bij de bewoners, ook bij het personeel en de families.

Sommige familieleden zijn helemaal van slag. Net als de medewerkers: het zit in hun dna om te zorgen.”

De verdachte werkte inmiddels twee jaar in het verpleeghuis. Hij had een ‘klein contract’ en was dus niet fulltime aanwezig. De man werkte op een afdeling waar zo’n twintig hoogbejaarde personen wonen.

‘Hebben we misschien iets gemist?’
Walder weet niet om hoeveel slachtoffers het mogelijk gaat. ,,Dat is iets wat wij ook willen weten. We zoeken het op dit moment uit.”

Lees ook  4 meisjes die samen kanker overwonnen hebben reünie om hun gezondheid te vieren

Medewerkers van het verpleeghuis voeren, bijgestaan door agenten, specialisten van de GGD en experts op het gebied van psychiatrische zorg, nu gesprekken met de bewoners.

De ‘focus’ van het onderzoek ligt volgens Walder op de afdeling waar de verdachte werkzaam was. ,,We willen te weten komen wat daar precies gebeurd is en of we misschien iets gemist hebben.”

Het Zonnehuis heeft familieleden van bewoners deze week op verschillende bijeenkomsten over de aanhouding geïnformeerd.

Musheraldo (17) grijpt in bij ruzie over PlayStation en moet dat met de dood bekopen

Gezin aangevallen met hamer en mes bij Parijs: vijf doden, onder wie vier kinderen