in

Vermissing Rotterdams meisje (12): James B. verdacht van ontucht

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de Amerikaanse James B. (49) ervan ont*cht te hebben gepleegd met een 12-jarig meisje.

Ook zou hij haar hebben onttrokken aan het ouderlijk gezag. De verdachte is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die heeft besloten om hem veertien dagen langer vast te houden.

B. zit in volledige beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Intussen onderzoekt de politie hoe de verdachte met het slachtoffer in contact kwam. Daarom wordt ook onderzoek gedaan in de Verenigde Staten.

Lees ook  Tieners belagen vrouw in Rotterdam en mis handelen voorbijganger die ingrijpt

Het slachtoffer verliet donderdagmiddag haar school in Rotterdam. Ze vertelde haar juf dat ze een afspraak had bij de orthodontist. Toen ze later die middag niet thuiskwam, sloeg haar moeder alarm.

Smoes
Uit onderzoek van de politie bleek dat het meisje helemaal geen afspraak had bij de orthodontist. De zorgen bij haar familie en vrienden werd nog groter toen bleek dat chatberichten van haar waren gewist. In de nacht van donderdag op vrijdag stuurde de politie daarom een Amber Alert uit.

De politie kreeg veel tips binnen over de vermissing van het meisje. In de avond vond de politie het meisje in bijzijn van de verdachte in het Hilton-hotel in het centrum van Rotterdam.

Lees ook  Huisarts gaat doorverwijzen naar drogist

Wanneer is er sprake ontucht?
James B. wordt vooralsnog verdacht van ontucht. In het geval van een slachtoffer van 12 jaar kan dat veel betekenen:

Alles van het tonen van het geslachtsdeel tot verkrachting wordt in deze fase geschaard onder de noemer ‘ontucht’.

In de uiteindelijke tenlastelegging en de strafzaak is uiteraard wel degelijk van belang wat er exact is gebeurd.

Dierenbeul tapet benen van veulen aan elkaar

Man wil zelfmoord plegen – gaat laatste sigaret roken als hij iets uit de struiken hoort