in

Verminkte veteraan met littekens zegt hallo tegen 5-jarige. Haar antwoord roert miljoenen tot tranen toe.

Nadat hij 13 jaar in het leger gediend had, veranderde het leven van Simon Brown in een oogwenk. In 2006 was Simon op een reddingsmissie en had zopas zes collega’s gered die gestrand waren met een defect voertuig. Toen de groep wilde vertrekken, werd Simon door een sluipschutter in het gezicht geschoten. Als bij wonder overleefde hij, maar bleef halfblind achter. Hij verliet het leger en onderging minstens 25 operaties. Zijn kaakbenen en benen werden gereconstrueerd, zijn kaak gebroken en hervormd en hij kreeg een protheseoog.

Lees ook  Lisa uit Almelo heeft al 17 jaar de ziekte van Lyme: "Zelfs fietsen is lastig"

Zijn verminkte gezicht zorgde ervoor dat zijn zelfvertrouwen geslonken was. Hij moest zich niet alleen aanpassen aan het verlies van zijn gezichtsvermogen, maar hij moest ook opnieuw leren hoe als zelfstandige volwassene te leven.

Ondertussen groeide een vijfjarig meisje genaamd Temperance Pattinson op met een fascinatie voor soldaten en oorlogshelden. Al op driejarige leeftijd begon ze vrijwilligerswewrk te doen om veteranen te helpen.

Tempy deed bijvoorbeeld mee aan triatlons om geld in te zamelen voor soldaten.

Maak kennis met Help for Heroes, een organisatie die steun biedt aan mensen met verwondingen, ziektes en wonden opgelopen tijdens hun dienst in het Britse leger. Tempy had er altijd al van gedroomd om een levensechte soldaat te ontmoeten. Als onderdeel van de Facing it Together campagne konden Simon en Tempy elkaar leren kennen. Simon was niet zeker hoe het kleine meisje zou reageren op zijn oog, zijn littekens en algemene verschijning.

Lees ook  Dierenredders kregen een melding over achtergelaten puppies – wat ze dan zien breekt hun hart

Maar het duurt niet lang om te begrijpen waarom hun ontmoeting helemaal viraal ging en duizenden keren gedeeld werd.

29-jarige Russische werd sinds haar geboorte als een pop behandeld.

Mama vond dat de bevalling niet beter had kunnen verlopen, totdat dokter iets doet wat ze nooit meer zal vergeten.