in

Onderzoek: iedere dag chocolade eten is goed voor de hersenen

Geweldig nieuws voor alle chocoladeliefhebbers! Het blijkt dat chocolade niet alleen lekker is, maar ook nog eens goed voor het functioneren van onze hersenen!

Chocolade is in een ongelooflijke verscheidenheid aan vormen en smaken verkrijgbaar. Er is wat dat betreft voor elk wat wils.

Meestal stellen we ons chocolade voor als een lekker hapje of traktatie. Maar, uit dit onderzoek blijkt dat het ook nog eens heel goed voor onze hersenen is, aldus House Beautiful.

Volgens een Italiaans onderzoek van de Universiteit van L’Aquila kun je je hersenen tegen cognitieve stoornissen beschermen door chocolade te eten.

Lees ook  Brandweerman verzint geweldige smoes om tijdens werk vriendin ten huwelijk te vragen

Het zit volgens het onderzoek namelijk zo: chocolade zit boordevol antioxidanten en ijzer. Dit kan een positief effect op de hersenen hebben.

Door regelmatig chocola te eten, kan het concentratieniveau worden verhoogd en het geheugen worden verbeterd.

“Regelmatige inname van cacao en chocolade kan in de loop van de tijd zeker gunstige effecten hebben op de cognitieve functies,” vertelt auteur Valentina Socci in de studie die werd gepubliceerd in Frontiers in Nutrition.

Natuurlijk kan je niet alleen de hele tijd chocola eten (hoewel het heerlijk zou zijn), maar Jacylin London, directeur van Good Housekeeping, wil het belang van elke dag chocola nuttigen benadrukken.

Lees ook  Echtgenoot van terreurlachtoffer Ann-Laure doet pakkende belofte op haar begrafenis

“Als je elke dag een beetje chocolade eet, zijn er verschillende voordelen. Maar het is natuurlijk geen wondermiddel om helemaal geen voedsel te eten, maar ik wil benadrukken hoe belangrijk het is om jezelf elke dag op een beetje chocolade te trakteren,” zegt ze.

Als chocoladeliefhebber word je toch helemaal warm van binnen als je dit hoort?

6-jarig jongetje krijgt staande ovatie van klasgenoten nadat hij kanker had overwonnen

Politie onderzoekt mis bruik van doneeractie slachtoffers flatbrand Arnhem