in

Verdachte (16) zat bij gedode Megan in de klas

De 16-jarige jongen die maandag is opgepakt voor de dood van de 15-jarige Megan in Breda, zat afgelopen schooljaar bij haar in de klas. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie tegenover De Telegraaf.

Het meisje zou dit jaar naar een 4-havoklas op het OLV-lyceum in Breda gaan. Haar dood zorgt voor veel verdriet en ongeloof bij de school, waar de lessen vandaag weer zijn begonnen.

„De opgepakte jongen en het slachtoffer kenden elkaar en zaten vorig jaar bij elkaar in de klas”, bevestigt een politiewoordvoerder. „Dit maakt de situatie voor ons extra ingewikkeld”, laat rector Gijs van Wijlen van het OLV nog in een verklaring weten.

Lees ook  Verschrikkelijk nieuws voor Marc de Hond.

„We voelen ons enorm verslagen door dit grote verlies”, schrijft hij een dag na de steekpartij. „Het is niet te bevatten dat de stoel van Megan vandaag, nota bene op de eerste dag van het schooljaar, leeg blijft.”

Van Wijlen zegt verder dat de aandacht van de school uitgaat naar de naaste familie, klasgenoten en oud-klasgenoten van Megan, en andere leerlingen en collega’s. „We staan in deze moeilijke tijd voor elkaar klaar en zullen Megan op gepaste wijze herdenken.”

Gewelddadige dood
Het 15-jarige meisje werd maandagmiddag zwaargewond aangetroffen in de keuken van een rijtjeshuis aan de Bilderdijkstraat. Ze werd nog gereanimeerd maar bezweek aan haar verwondingen. Megan zou door steekwonden om het leven zijn gekomen. Het onderzoek naar de precieze omstandigheden en haar doodsoorzaak loopt nog.

Lees ook  Kinderen lopen op spoor: treinverkeer rond Utrecht Centraal stilgelegd

De politie wil verder niets kwijt over de precieze relatie tussen haar en de verdachte, en wil niet reageren op de verhalen van meerdere bekenden, die stellen dat de opgepakte jongen een (ex-)vriendje is.

De jongen werd maandag kort na het incident opgepakt op de openbare weg, elders in Breda.

Hij sloot 30 jaar geleden de deal van zijn leven: hoe Jack Nicholson schatrijk werd van zijn rol in ‘Batman’

Grote zorgen om Rapper Sjors