in

Verdachte (13) flatbrand Arnhem ondergedoken na bedreigingen

Een van de twee jongens die verdacht worden van het veroorzaken van de fatale flatbrand in Arnhem, is ondergedoken naar aanleiding van bedreigingen op sociale media. Dat bevestigt zijn advocaat aan RTL Nieuws.

Vandaag werden de twee jongens van 12 en 13 jaar oud vrijgelaten uit hun voorarrest. Ze blijven wel verdacht, maar vanwege hun jonge leeftijd zijn ze na uitgebreide ondervraging zo snel als mogelijk weer vrijgelaten.

In ieder geval één van de twee, de jongen van 13, is niet naar huis teruggekeerd, zegt zijn advocaat nu.

Lees ook  Bridget Maasland klapt uit de school over ex-liefje Johnny de Mol

Bankstel
De twee jongens worden ervan verdacht dat ze in de nieuwjaarsnacht vuurwerk afstaken op een oud afgedankt bankstel dat in het trappenhuis van de flat was neergezet door een bewoner.

Die vatte vlam en zorgde een enorme rookontwikkeling in het trappenhuis, die ook kortsluiting veroorzaakte.

Jonge kinderen
Daardoor bleef de lift vast hangen, waar op dat moment net een gezin met twee jonge kinderen in stond. Ze konden geen kant op terwijl de lift zich vulde met giftige rook.

Lees ook  Dee topless gekiekt op vakantie in Griekenland!

Toen de brandweer hen had bevrijd, waren ze alle vier bewusteloos. De vader en zijn 4-jarige zoontje overleefden het niet.

De moeder en 8-jarige dochter raakten zwaargewond, maar zijn inmiddels buiten levensgevaar.

Opgehaald
Al snel werd duidelijk dat de twee jongens waarschijnlijk de brand hadden veroorzaakt door er vuurwerk op af te steken. Zij werden vervolgens dezelfde dag nog in hun woningen – in dezelfde flat – opgehaald door de politie.

Of de andere jongen ook is ondergedoken wil diens advocaat niet zeggen.

Nederland lijkt om: meerderheid voor vuurwerkverbod’

Zeven maanden oude jongen vriest dood in kinderwagen