in

Verbijstering om drama in zwembad: pastor, zoon (16) en dochter (9) konden niet zwemmen

De man die op kerstavond om het leven kwam bij een tragisch incident in een zwembad in een vakantieresort in Spanje, is een 52-jarige Britse pastor. The Redeemed Christian Church of God, een kerkgemeenschap met 5000 vestigingen in meer dan honderd landen, reageert verbijsterd op het overlijden van Gabriel Diya en zijn kinderen van negen en zestien. Volgens de nabestaanden konden de drie slachtoffers niet of amper zwemmen.

Het onderzoek door de Spaanse politie naar het familiedrama vordert gestaag. Duikers vonden vandaag de badmuts terug van een van de overleden kinderen. De vondst voedt volgens verschillende media de gedachte dat het afzuigsysteem een rol heeft gespeeld in de dood van het meisje en van haar vader (52) en broer (16) die haar te hulp waren geschoten. Toch mocht het zwembad na onderzoek weer open voor publiek.

Verdrinking
Naast de vondst van de badmuts heeft inmiddels ook autopsie plaatsgevonden op de lichamen van de drie in het water omgekomen gezinsleden. Daaruit blijkt dat zij allen verdronken zijn. De pathologen hebben geen verwondingen aangetroffen of bewijs dat het drietal vergiftigd dan wel gedrogeerd was ten tijde van de tragedie.

LEES OOK!
Bridget Maasland en André Hazes uit elkaar

Het meisje was dinsdagavond in de problemen gekomen in het zwembad. Even daarvoor was haar 12-jarige zus alleen bij haar ouders teruggekomen van het zwemmen. Het tweetal vroeg het meisje naar haar zus en snelde vervolgens naar het zwembad. Vader en zoon sprongen in het water om het meisje te redden, maar verdronken ook.

Vermoed wordt dat het afzuigsysteem van het bad een rol heeft gespeeld bij de dood van het drietal. Een medewerker van Club La Costa World was als eerste bij de lichamen en meldde later ook veel moeite te hebben gehad weer uit het water te komen. Vandaar dat duikers het bad en de pompen hebben gecontroleerd en toen de badmuts van het jonge meisje aantroffen.

Weer open
Het gehele afzuigsysteem is onderzocht en daarna toch goed bevonden. Het management van Club La Costa World aan de Costa del Sol heeft laten weten dat het bad van de autoriteiten weer open mag. Het complex heeft meerdere zwembaden. Het zwembad waarin het drama plaatsvond, is niet verwarmd en wordt daarom in deze tijd van het jaar minder gebruikt door gasten.

LEES OOK!
Bridget Maasland en André Hazes uit elkaar

De onderzoekers melden ‘een open vizier’ te houden tijdens het onderzoek. Daarom is ook de 12-jarige dochter van het gezin onderzocht. Ook bij haar zijn echter geen sporen van bijvoorbeeld chloorvergiftiging aangetroffen.

Verklaring
Onder christenen van over de hele wereld is het familiedrama als een mokerslag aangekomen. ,,Met pijn in ons hart brengen we onze condoleances over aan de familie, vrienden en collega’s van pastor Gabriel Diya die helaas overleden is, samen met twee van zijn kinderen – Comfort Diya (9 jaar) en Emmanuel Diya (16 jaar) – bij een tragisch incident tijdens een familievakantie”, valt te lezen in een verklaring van The Redeemed Christian Church of God. Deze kerk heeft in Nederland meer dan dertig parochies.

Gabriel Diya laat zijn vrouw en een dochter achter.

Zo bracht André Hazes en Bridget Maasland kerst door met moeder Rachel

Grote klopjacht in bossen op voortvluchtige p*dofiel na ontvoering meisje (12)