in

Veganistische Olympische schaatsster redt hond die voor het avondmaal bestemd was.

Een veganistische Olympische kunstschaatsster adopteerde in Pyeongchang een hond die bestemd was voor hat avondmaal. Meagan Duhamel, tweevoudig wereldkampioene, die al sinds 2008 veganist is, adopteerde eerder al een hond in Zuid-Korea toen ze er op bezoek was. Die hond, een teckel genaamd Moo-tea, werd geadopteerd via Free Korean Dogs – en woont sindsdien bij Meagan en haar familie.

Nu heeft de Olympiër een tweede hond gered. Die hond zal echter niet bij haar wonen omdat ze niet genoeg plaats heeft.

Lees ook  32-jarige Iris Hond laat niks aan je verbeelding over met deze pikante beelden

“Ik heb niet de luxe om een tweede hond in mijn klein appartement te houden”, vertelde ze aan The Sun. “Hoe graag ik dat ook zou willen.”

De Zuid-Koreaanse overheid beval restaurants in de buurt van het Olympisch Stadium in Pyeongchang om te stoppen met het opdienen van hondenvlees. Ook reclameborden waarop hondenvlees wordt aangeboden, moesten in meer neutrale versies veranderd worden om “de buitenlanders geen foute indruk” te geven.

Lees ook  Iemand hield hond 10 jaar lang vastgeketend – maar zie nu hoe deze dierenredder hem bevrijdt

Heel wat restaurants hebben ondertussen geklaagd dat de regels hun voortbestaan op het spel zet. Meagan leende nu haar stem aan de campagne om de consumptie van hondenvlees in het land te verbieden.

Eerder deze week nog redde de organisatie Humane Society International ongeveer 90 puppy’s van een boerderij nadat de medewerkers de boer konden overhalen om zijn handel stop te zetten.

De honden werden gehouden op amper 40 minuten van het Olympisch dorp.

Stroper opgepeuzeld door troep leeuwen op wie hij aan het jagen was.

Vrouw sterft tijdens bevalling. Rouwende echtgenoot vraagt vreemden om hulp om haar stem opnieuw te kunnen horen.