in

“Vechtershond” werd gered uit een hel op aarde, dan springt hij op de jongen, maar om een prachtige reden

We weten allemaal dat hondengevechten verboden zijn, maar zoals bij veel dingen die verboden zijn, gebeurt het alsnog. Het is voor een persoon met een gezond verstand een raadsel waarom iemand het leuk zou vinden om honden te zien vechten.

Oogy is een hond die uit deze “hondengevechten hel” is gered. De arme hond was onderdeel van een ondergronds hondengevechten ring. Zijn “baasjes” gaven hem geen eten en drinken, zodat hij agressief zou worden. De hond werd uiteindelijk gered van dit verschrikkelijke bestaan, toen de politie de vechtersring opdoekte.’

De hond was er erg slecht aan toe. Oogy was van nature geen agressieve hond, maar werd geforceerd om te vechten tegen andere honden. De politie bracht hem naar de dierenarts. Daar moest een van zijn oren worden geamputeerd en de hond had een wond op zijn hoofd even groot als een tennisbal.

Lees ook  Varken breekt in bij 88-jarige en valt haar aan – beseft zich al snel dat hij de verkeerde aanvalt

De toekomst zag er alles behalve rooskleurig uit voor Oogy, maar de aankomst bij de dierenarts zou zijn leven voorgoed veranderen. Bij de dierenarts, onderweg naar het asiel, sprong Oogy namelijk op een twaalfjarige jongen. Iedereen was bang dat Oogy’s oude reflexen naar boven kwamen, maar dat was niet het geval.

Hij sprong op de jongen om liefde en aandacht te vragen. Hij likte rustig zijn gezicht en leek zijn vrijheid te vieren door liefde te zoeken. De jongen was bij de dierenarts samen met zijn vader Larry en zijn tweelingbroer. Het was een zielig moment voor hen, want de familie had net hun 17-jarige kat moeten inslapen.

Lees ook  Asiel deelt hartverscheurende video van lege kennels. Kat die niemand wilde is de enige die overbleef.

Toen de familie het verhaal van Oogy hoorde, waren ze diep geraakt. Larry bood meteen aan om hem te adopteren. De hond werd vervolgens erg verwend bij zijn nieuwe familie. Hij kreeg eindelijk het leven wat hij verdiende.

De hond spendeerde nog twaalf jaar bij zijn nieuwe familie, waarna hij vredig overleed en naar de hondenhemel ging. Larry besloot vervolgens een boek te schrijven om de horrors van hondengevechten te beschrijven.

Bekijk meer over het verhaal van Oogy in de onderstaande video. Vergeet niet de video te delen als je ook vindt dat hondengevechten tot het verleden zouden moeten behoren.

Moeder van kind met syndroom van Down wordt beledigd door caissière en besluit haar een lesje te leren

Deze vader zette zich voor de computer terwijl zijn gehandicapte zoon een ware marteling onderging. Hartverscheurender kan haast niet.