in

Vastberaden wandelaars redden hond die zes weken lang alleen op een berg moest overleven

Dit verhaal begint met de waarneming va een hond in de buurt van Mount Bross. Dat is een gebergte in de Amerikaanse staat Colorado. Het verhaal ging dat er een jankende hond in de buurt van gebergte rondzwierf, de hond was waarschijnlijk verdwaald geraakt. Trinity Smith besloot om een kijkje te gaan nemen om te controleren of er iets waar van was.

Het leek haar namelijk erg sterk dat een gedomesticeerde hond op een hoogte van 4300 meter kon overleven. Ze dacht dat het simpelweg onmogelijk was voor een hond om in zulke omstandigheden te overleven. Toen ze echter aan de top kwam, hoorde ze daadwerkelijk een hond blaffen. Het was echter lastig om de hond te lokaliseren vanwege de echo in de bergen.

Ze deed haar uiterste best om de hond te vinden, maar het leverde geen resultaten op. De nacht begon te vallen en ze moest stoppen met het zoeken. Trinity wilde daarentegen niet opgeven, ze was vastberaden om de hond te redden. Samen met haar vriend Sean Nichols, keerde ze de volgende dag terug om de zoekactie verder te zetten.

Lees ook  Serveerster verdraagt jarenlang onbeschofte klant – wanneer hij sterft gebeurt het ondenkbare

“Drie uur lang zochten we elke passage af, voorzichtig om niet een grondverschuiving te veroorzaken. Net toen we de hoop begonnen te verliezen, blafte de hond en konden we haar vinden” vertellen de twee aan The Dodo.

Uiteindelijk vonden ze de hond op een steen. De hond was ontzettend mager: het vel lag op haar botten. Later kwamen ze er achter dat de veertienjarige hond Chloe heette en dat ze zes weken lang op de berg had moeten overleven.

Anderhalve maand daarvoor was de hond verdwaald geraakt tijdens het wandelen met haar baasjes in de buurt van het gebergte. De familie had hun best gedaan om de hond te zoeken, maar ze waren er niet in geslaagd om hun hond te vinden. Ze baasjes hadden al bijna de hoop verloren dat ze hun geliefde hond levend terug zouden vinden.

Lees ook  Deze 2-jarige rookte 40 sigaretten per dag – zo ziet hij er vandaag uit

De hond woog minder dan 12 kilo toen ze gevonden werd door Trinity en Sean. De familie had gehoord dat er een hond was gevonden op de berg en wilde meteen komen kijken of het hun Chloe was. Het was overduidelijk dat de hond bij de familie hoorde. Ze herkende de hond meteen, ondanks dat hij zo mager was geworden.

Trinity vertelde aan The Dodo dat ze overweldigd werd met vreugde, toen de hond herenigd werd met haar lieve familie. De hond heeft meer meegemaakt dan de meeste mensen, om in zulke omstandigheden te overleven.

Een tijdje later was Chloe weer helemaal de oude. Sean en Trinity gingen haar opzoeken bij de baasjes en ze was gelukkig een paar kilo aangekomen. We wensen Chloe heel veel sterkte. Dit is een bijzonder verhaal, twijfel niet om het te delen met je vrienden en familie

Een belangrijke boodschap van deze wielrenster: “begrijp dat je ongeduld iemands leven kan ruïneren”

School stuurt 10-jarige jongen terug naar de klas nadat hij gepest werd. Later wordt hij met een hersenbloeding naar de spoedafdeling overgebracht.