in

Varkenskop vliegt door raam bij jarige Djade (18): ‘Happy birthday b*tch’

Djade Muit uit ‘s-Gravenzande kreeg vannacht de schrik van haar leven. Midden in de nacht, na de dag waarop ze haar 18de verjaardag vierde, werd er een varkenskop door het raam van haar woning gegooid, waarschijnlijk door een bekende van haar waar ze geen contact meer mee wilde. ,,Ik ben verschrikkelijk bang.”

De varkenskop is samen met een stoeptegel door de ruit gegooid. Er zat ook een lugubere kaart bij. Een roze verjaardagskaart met gouden letters die ‘Happy Birthday’ vormen.

Maar binnenin staat een tekst waar Djade Muit helemaal niet gelukkig van wordt. ‘Happy birthday bitch’ staat er, samen met de woorden ‘metalé metalé’.

Wat dat precies betekent weet ze niet, maar haar zusje heeft wel een idee. ,,Metalé betekent in het Turks of Spaans zoiets als ‘Ik heb gedood’.”

Djade vermoedt dat de dader een jongen is die ze via internet heeft leren kennen. ,,We hadden wel eens contact, online en in het echt, maar de laatste tijd wilde ik dat niet meer.

Lees ook  Iris Hond die affaire had met Marco Borsato gaat een boek schrijven: “Ik hoop mensen te inspireren”

We vonden elkaar wel leuk, maar hebben nooit iets gehad. Maandag heb ik hem geblokkeerd met mijn telefoon. Ik denk dat hij het daar niet mee eens was.”

”Ik voel me bedreigd, durf niet over straat en bij elk onbekend geluid schrik ik.”
– Djade Muit

De varkenskop werd gevonden door haar moeder, ‘s ochtends om 3.45 uur. Drie kwartier later stond de politie op de stoep om de schade op te nemen en hun verhaal aan te horen.

,,Maar we kunnen vrijdag pas bij de politie terecht om aangifte te doen. Dat snappen we echt niet. Ik voel me bedreigd, durf niet over straat en bij elk onbekend geluid schrik ik. En dan moet ik maar tot vrijdag wachten. Kennelijk heeft dit geen prioriteit.”

Lees ook  14-jarige steekt tiener van 17 neer in Breda, slachtoffer ernstig gewond

De politie laat weten dat het gebruikelijk is om aangiftes op afspraak te doen, en dat er vrijdag pas ruimte was in de agenda van politiebureau Westland.

,,Als het slachtoffer wel meteen aangifte wil doen, kan ze wel altijd naar een ander politiebureau waar wel meteen tijd is”, aldus een woordvoerder.

Getuigen
De familie heeft foto’s gemaakt van het oormerk van het varken, in de hoop dat dat meer informatie oplevert.

Verder heeft Djade besloten om haar verhaal te doen, in de hoop dat er getuigen zijn van het incident.

,,Hoe meer mensen hier vanaf weten, hoe veiliger ik me voel. En hopelijk zijn er getuigen die iets hebben gezien en dit bij de politie melden.”

Woningzoekende Mary (60) uit Vleuten is het zat en maakt statement: ze zet haar verlamde man op straat

Peter R. de Vries na clash met Sonja Barend: ‘Daar moet ze tegen kunnen’