in

Val van de negende verdieping: Man vangt vrouwen met blote handen op.

Toen Richard Joseph enige tijd geleden in de Chileense stad Independencia op de bus onderweg was, wekte een mensenmassa zijn aandacht. Nieuwsgierig wilde de jongeman weten waardoor de mensen zo begeesterd waren. Toen hij opkeek, stond zijn hart bijna stil. Aan een flatgebouw hing een vrouw aan het balkon en klampte zich wanhopig vast. “Ik zag de vrouw uit het venster hangen. Ze schreeuwde dingen die we vanop de grond niet konden verstaan.”

Richards eerste reflex was, net zoals andere omstaanders, om het tafereel te filmen. Maar dan bedacht hij zich iets beter: “Eerst greep ik mijn telefoon, maar dan besefte ik dat het niet het goede moment was om te filmen. In plaats daarvan begon ik na te denken wat ik kon doen.”

Lees ook  Chef-kok neemt wraak na maandenlange demonstraties van veganisten en snijdt vlees recht voor hun ogen

Richard wist dat ze een val van de negende verdieping nooit zou overleven. “Ik wilde haar opvangen om minstens haar val te breken en te verhinderen dat ze met haar hoofd op de beton zou vallen.”

Plotseling verloor de vrouw daadwerkelijk de grip en viel de diepte in. Richard handelde meteen aan lichtsnelheid. Hij sprong uit de mensenmassa naar voren en opende zijn armen. ”Ik wist dat het erg zwaar zou zijn. Toen ze in mijn armen neerklapte, vielen we beiden op de grond.”

Lees ook  Yolanthe laat de leeuw in zich los

De hulpverleners waren snel ter plaatse en brachten de twee gewonden meteen naar het ziekenhuis. Richard liep verwondingen op aan zijn voeten, knieën en armen. De toestand van de vrouw is nog kritiek. De hulpverleners dachten eerst nog dat ze dood was. Ze ademde niet en bloedde uit haar neus. Na enkele momenten kwam ze echter weer bij bewustzijn en verblijft nog in het ziekenhuis.

Tot op vandaag is niets geweten over de omstandigheden waarom de vrouw aan het balkon hing. Richard wordt in Chili ondertussen als een held gevierd.

Bekijk de spannende video hieronder en DEEL dit met je vrienden!

Duitse herder beschermt tiener tegen inbrekers en vangt vier kogels op

De leugen van deze buitenlandse vrouw redde het meisje van ontvoering