in

Vagijn-nagels zijn dé nieuwe wintertrend en ik weet zeker dat je nog nooit zoiets hebt gezien

“Waarom?” met een lang gekreun en je wenkbrauwen omhoog was waarschijnlijk je reactie toen je de woorden vagijn nagels las. Maar laten we eerlijk zijn: wij mensen geven niet genoeg krediet aan onze genitaliën.

Als eerbetoon aan de kleine gleuf beneden zetten sommige vrouwen miniatuurvagina’s op hun nagels en het draait allemaal om vulva’s en va-va-voom in dit modestatement.

Deze nagelontwerpen zijn er in alle soorten en maten, en hebben een eigen houding, net als het echte werk. En de detaillering maakt dat ze er heel realistisch uitzien.

Het hebben van een vagina is geenszins de definitie van vrouwelijkheid of vrouwelijkheid; je hebt de genitaliën ook niet nodig om je als vrouw te identificeren.

Lees ook  Schuldeisers nemen baby mee als onderpand

Maar je vagijna behandelen als elk ander lichaamsdeel, in plaats van het te verbergen in schaamte, klinkt eerlijk.

“Ik denk niet dat het iets is om je voor te schamen,” zei T Ngu, die zichzelf een manicure met een vagina-thema gaf.

“Het voelde gewoon gepast om een verklaring op mijn nagels af te leggen,” zei T Ngu tegen BuzzFeed News.

Asa Bree, de nagelstyliste die T Ngu haar manicure gaf in haar nagelsalon in Portland, zette er foto’s van op Instagram en noemde “p*ssy power!” in het bijschrift.

Lees ook  Oma, 68, verliest beide benen en vingertoppen na insectenbeet

Veel mensen hielden van het idee, maar er waren ook mensen die het “grof”, “pervers” en “gênant” noemden.

T Ngu, die eigenaar is van een winkel genaamd Project Object, zei: “Het is zeker een conversatiestuk dat het licht op zoveel zaken richt. Van kunst, vrouwenrechten, acceptatie, zelfliefde, en het leren houden van een ander persoon voor wie ze zijn en niet wat je wilt dat ze zijn.”

Veel mensen zijn op de trendwagen gesprongen en hebben hun eigen kijk op de vaginanagels gepost. Hier zijn slechts een paar van de vele.

1.

2.

Vuurwerkbom afgestoken bij woning in Amsterdam

Dit is de peperdure auto van minister Hugo de Jonge