in

Vader verliest been na ongeluk op Gelderse kermis

Een vader (38) die afgelopen week gewond raakte in een kermisattractie in het Gelderse Wijchen, blijkt daarbij zijn rechterbeen te hebben verloren. Zijn linkerbeen is verbrijzeld, waardoor de man blijvend invalide is geraakt.

Dat meldt De Gelderlander. Vorige week maandag ging het helemaal mis toen de man met zijn zoontje in een karretje van de Deca Dance zat, een ronddraaiende attractie. Het wagentje waar de twee inzaten, raakte los en viel op de bodem van de attractie. Op dat moment draaide de machine gewoon door. De vader zou met zijn benen bekneld zijn geraakt onder het karretje. De man wist zijn zoontje nog snel uit het losgeslagen wagentje te redden. Het jochie hield daar ’slechts’ een polsbreuk aan over.

Lees ook  Peter ergert zich kapot aan laksheid over corona: 'Mijn vrouw stierf na één supermarktbezoekje'

Dat geldt niet voor de man. Hij liep open botbreuken aan beide benen en hoofdletsel op, meldt de regionale krant. Na het ongeval verkeerde hij enige tijd in levensgevaar.

Gesloten
De attractie is direct na het ongeluk stilgezet en in beslag genomen. Zowel de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) als het Openbaar Ministerie doen onderzoek naar het ongeval. Daaruit moet ook duidelijk wie er aansprakelijk is voor de geleden schade.

Lees ook  Michael van der Plas wil een nieuw kindje

De eigenaar van de Deca Dance zegt zich rot te zijn geschrokken en heeft zijn medeleven aan het slachtoffer betuigd. „Ik heb alleen oog voor de slachtoffers, de schade boeit me niet”, zei hij eerder tegen De Telegraaf.

Ik verloor 50 kilo dankzij een paar eenvoudige veranderingen: Hier zijn de tips voor gewichtsverlies die ik eerder had moeten weten

Parkiet op water en brood in cel Utrecht