in

Vader laat zijn 2-jarige dochter en haar hond achter in de auto tijdens hittegolf

Ieder jaar worden mensen gewaarschuwd en toch is het ieder jaar weer raak: kinderen en huisdieren die in hete auto’s worden achtergelaten. Blijkbaar zijn de waarschuwingen nog steeds niet genoeg, zoals uit dit verhaal uit Frankrijk blijkt.

Een 32-jarige vader liet zijn dochter en hond in de auto. De scène vond plaats op vrijdag 31 juli tijdens het heetst van de dag. Rond 17:45 uur reed een brigade van gemotoriseerde rijkswachters van La Verpillière langs de snelweg A43. Ze hadden speciaal oog voor de rustplaatsen langs de snelweg, aldus Le Progres.

Lees ook  Zoon en schoondochter sloten 92-jarige moeder vele jaren op in een varkenshok

In de L’Isle-d’Abeau rustplaats zagen ze een Renault Mégane op een parkeerplek voor gehandicapten staan, zonder officiële parkeerkaart. Toen ze in het voertuig keken, ontdekten ze een 2-jarig meisje en een hond.

Er bleek geen familie in de buurt te zijn, waarna de agenten omstanders ondervroegen. Een van hen had de bestuurder kort voor de aankomst van de rijkswachters een winkel zien binnenlopen. De vader van het kind, woonachtig in Romans-sur-Isère, werd snel gevonden.

Lees ook  Agent mikt op hond, maar schiet vrouw dood

De man bleek 32 jaar oud te zijn. Hij bezat geen rijbewijs en de auto was niet verzekerd. Het meisje en de hond werden door de grootvader van het kind opgehaald, de auto werd ter plekke in beslag genomen en de man zal zich voor de rechtbank moeten verantwoorden.

Gelukkig maken het kind en de hond het nu goed.

‘Moeder uit Haaksbergen wurgde baby met ceintuur badjas’

Slimme vader weet dyslectische Whatsapp-oplichter zeer snel te ontmaskeren