in

Vader komt kamer binnen en treft kind zo aan

Er is op sociale media geen gebrek aan leuke foto’s met kinderen en hun huisdieren. Meestal zijn dit pluizige katten, konijnen of honden. In het geval van dit gezin is het een slang …

Nay-Nay, een 13 meter lange donkere tijgerpython, woont met zijn menselijke gezin in Michigan.

Vader Jamie Guarino heeft Nay-Nay sinds hij een slangetje was, maar inmiddels is de slang groot genoeg om iemand binnen enkele minuten te doden.

Desalniettemin behandelt Jamie zijn huisdier alsof het een knuffelige haarbal is en laat hij de slang met zijn drie dochters spelen.

Hij deelde hiervan zelfs een video met zijn toen 14 maanden oude dochter. Dit veroorzaakte online voor behoorlijk wat ophef.

Maar Jamie, die al sinds zijn zestiende met slangen werkt, wil het negatieve imago van slangen veranderen.

Lees ook  Terroristen wilden kerstmarkt of menigte koningsdag opblazen

De video toont zijn dochter die op de vloer ligt, terwijl de slang over haar heen beweegt.

“Deze man heeft een liefde voor zijn slangen, wat prima is, maar het heeft hem blind gemaakt voor het feit dat het een gevaarlijk dier blijft, vooral tegenover een baby,” aldus een reactie op YouTube, geciteerd door ABC7 News.

Maar Jamie, die regelmatig video’s uploadt van hem en zijn twee oudere dochters die slangen hanteren op zijn YouTubekanaal SnakeHuntersTV, zei dat mensen zijn geprogrammeerd om bang te zijn voor slangen.

“Als mensen deze clip zien, reageren ze meestal met angst of negativiteit. En ik begrijp niet waarom,” legde hij uit. “Dit is een ingebedde angst en ik denk dat mensen gehersenspoeld worden.”

Lees ook  Incestueus Brits stel krijgt levenslang na moord op eigen kinderen

“Voor degenen onder jullie die deze video als onverantwoord of gevaarlijk beschouwen, neem even de tijd. Beoordeel niet op basis van angst of iets wat je niet begrijpt. Slangen kunnen, en zijn, liefhebbende dieren.”

Hoewel veel mensen geschrokken zijn van de beelden, springen ook velen tot zijn verdediging.

“Slangen zijn nieuwsgierige dieren en ondanks de slechte reputatie zijn ze ook erg aanhankelijk. Luister naar deze kerel mensen, slangen zijn NIET wat je denkt dat ze zijn …“, luidde een andere reactie.

Velen verklaarden dat, zolang de slang zich niet bedreigd voelt of honger heeft, kinderen veilig in de buurt zijn.

Wat vindt u van deze man die zijn python over zijn dochter laat kruipen? Is dit verantwoordelijk of onverantwoordelijk? Laat uw reactie achter op onze Facebookpagina!

Elia Fontaine (18) verloor been door corona: ‘Het is een raadsel hoe ik ziek ben geworden’

Ouders laten kindje (1) achter in parkeergarage om te gaan shoppen