in

Vader dwingt vrouw om “achterlijke” baby op te geven – Het antwoord van de zoon 29 jaar later doet de tranen in m’n ogen springen.

Ondanks zijn moeilijke start in het leven had Ding Ding altijd iemand die voor hem bleef vechten: zijn moeder.

Ding Ding werd 29 jaar geleden geboren in China. Tijdens zijn geboorte stikte hij bijna omwille van een geboorteafwijking en kort daarop werd vastgesteld dat hij aan hersenverlamming leed.

De dokters adviseerden zijn moeder om hem op te geven omdat hij wellicht gehandicapt zou blijven of zou opgroeien met een lage intelligentie. Zijn vader stemde in en spoorde zijn vrouw aan om het kind op te geven. Hij dacht dat Ding Ding de familie alleen maar tot last zou zijn. Maar de moeder van Ding Ding, Zou Hongyan, weigerde haar zoon op te geven – en 29 jaar later bewijst Ding Ding iedereens ongelijk.

Lees ook  Nederlandse Max (23) vermist na avondje stappen Antwerpen

Zou Hongyan besloot van haar man te scheiden en Ding Ding alleen op te voeden. Het was financieel moeilijk, maar Zou slaagde erin de opvoeding van haar zoon te combineren met een voltijdse baan en twee deeltijdse baantjes.

Zou wijdde al haar vrije tijd aan haar zoon. Ze ging met hem naar de fysiotherapie en speelde spelletjes met hem om zijn intelligentie aan te scherpen. Ze was vastbesloten om Ding Ding op te voeden en grootste dingen te verwezenlijken.

“Ik wilde niet dat hij zich zou schamen omwille van zijn fysieke problemen. Omdat hij op verschillende gebieden beperkte vaardigheden had, werkte ik erg hard met hem om bij te blijven”, zei de moeder van Ding Ding.

Ze drong er bijvoorbeeld op aan dat haar zoon met stokjes zou eten, hoewel dat erg moeilijk voor hem was.

Lees ook  Nederlander (64) overlijdt na brand in Duitse sauna

En het harde werk van mama loonde. Vandaag is haar zoon 29 jaar oud en studeert aan een van de beste universiteiten ter wereld: Harvard University.

Ding Ding zegt dat hij zijn academische carrière helemaal aan zijn moeder te danken heeft. Terwijl Ding Ding in Amerika studeert, blijft zijn moeder achter in China. Hij mist haar ontzettend hard en omschrijft haar als zijn “spirituele mentor.”

Niemand geloofde in Ding Ding, zelfs zijn eigen vader niet. Maar dankzij de vastberadenheid en het doorzettingsvermogen van zijn moeder, heeft Ding Ding het veel verder geschopt dan de meeste van zijn leeftijdsgenoten.

DEEL dit inspirerende verhaal met iedereen die je kent!

Heldhaftige vrouw neemt het op tegen 3 gewapende inbrekers en schiet één van hen dood.

Ze hadden 30 negatieve zwangerschapstesten gehad. Op de verjaardag van zijn overleden moeder krijgen ze eindelijk een mirakel.