in

Vader door het lint om zwangerschap door een ander: dochter (5) dacht dat mama dood was

‘Het spijt me.’ ‘Ja mij ook.’ Zo klonken het laatste woord van een 41-jarige man en de reactie daarop van zijn vrouw woensdag in de rechtszaal. Op 22 maart was hij in hun Huissense huis gruwelijk door het lint gegaan.

De vrouw werd geschopt en geslagen in haar gezicht én in haar zwangere buik, haar keel was dichtgeknepen en ze was aan haar gezicht en mondhoeken meegesleurd vanuit de tuin terug het huis in, verklaarde ze. Ze had hem tot waanzin gedreven. De officier van justitie eiste 150 dagen cel, waarvan 137 voorwaardelijk.

Van een ander
De man, inmiddels verhuisd naar Arnhem, wist zich geen raad meer met de situatie waarin hij met zijn vrouw was beland. Eerst gingen ze hun huis mooier verbouwen voor hun gezinnetje: henzelf en de twee kinderen. Toen zei ze dat ze bij hem weg wilde.

Lees ook  Slimme opa wordt lastig gevallen door motorrijders – maar zijn wraak is van onschatbare waarde

Weer wat later vertelde ze dat ze verliefd was op een collega en nog iets later dat ze zwanger was van die collega. En vervolgens ging hun gezamenlijke leven met zwangerschap en al door alsof dat allemaal normaal was. “Er kwam een bedje in huis, en een maxi-cosi. En ze poseerde in positiekleding en vroeg mij of het mooi zou staan. De kinderen wisten intussen van niets.”

Dochter (5) dacht dat mama dood was
Op 22 maart 2020, de lockdown zou net beginnen, keek zij televisie en zat hij te gamen zoals zo vaak in die tijd. Hij had die avond wel wat gedronken toen hij die nacht naar bed ging . Over wat er daarna gebeurde verschillen de lezingen, maar de vrouw eindigde bont en blauw over haar hele lichaam en met uitgescheurde mondhoeken. Hun dochter van vijf die getuige was, dacht dat mama dood was omdat ze al dat bloed had en haar ogen dicht had en niet meer bewoog.

Lees ook  Burenruzie in tokkiewijk wordt keihard uitgevochten met loszittende planken

Man herinnert zich schoppen niet
Toen ze 112 probeerde te bellen pakte hij haar telefoon af en verbrak hij de verbinding. “Ik wilde dat ze haar moeder belde om haar op te halen”, vertelde de man, die zich rot is geschrokken van zichzelf maar zich het schoppen niet herinnert. Een agent herinnert zich dat de man zei dat hij wilde dat het kindje dood was, maar dat was niet het doel van het geweld, zegt de man.

De aanklager gelooft dat de man zijn agressie toch ook op de buik en de zwangerschap richtte: “Ik ben blij dat hij is gestopt. Wat als het in een familiedrama was geëindigd?”

De rechtbank doet uitspraak op 15 juli.

Vader (32) verdrinkt na redden kinderen voor Duitse kust

Man met zwaar fietsslot rond de hals valt uit raam op tweede verdieping in Borgerhout