in

Vader (36) wil sigaretten kopen en wordt zomaar in elkaar geslagen voor ogen van dochtertje

De Vlaamse Didier Arrasse (36) en zijn gezin wisten zaterdagavond niet wat hen overkwam. Op de terugweg van een culinair evenement besloten ze nog even sigaretten te halen in de nachtwinkel in Vilvoorde bij Brussel, maar dat liep slecht af. Voor de winkel werd de Belg in elkaar geslagen.

Nu zit hij met een dubbele kaakbreuk en een hoofdwond, zijn vrouw heeft last aan haar knie. Hun dochtertje zat op de achterbank en zag alles gebeuren.

Didiers dochtertje van negen rijdt paard. Zaterdagavond hielpen Didier en zijn vrouw bij een culinair feestje op de manege.

Rond 22.30 uur was dat afgelopen en daarna ruimden ze op. ,,Tijdens het naar huis rijden vroeg ik aan mijn vrouw of ze nog genoeg sigaretten had.

We besloten om even te stoppen bij de nachtwinkel tegenover de voormalige winkel Maya op het Rooseveltplein in Vilvoorde”, vertelt hij.

” De chirurg vertelde dat hij dit gemiddeld zo’n vier keer per week tegenkomt ”
-Didier Arrasse

Toen hij merkte dat hij zijn portefeuille niet bij zich had, keerde hij terug naar de auto en vroeg hij de bankkaart van zijn vrouw. ,,Plots stond er een man achter mij.

Lees ook  Amerikanen bidden massaal voor verrijzenis overleden Olive (2): ‘Ze moet als Jezus uit dood opstaan’

‘Zeg, wat is uw probleem?’, vroeg hij. Ik wist eerst niet goed wat er gebeurde en kreeg vervolgens een slag in mijn gezicht.”

Vervolgens kwamen drie jonge mannen van tussen de 19 en 21 jaar vanachter een bestelwagen vandaan, die hem ook begonnen te slaan.

Nummerplaat
Zijn vrouw stapte uit en probeerde tussen haar man en de mannen te komen. Ook zij kreeg ervan langs.

,,Ze sloegen me van de parking tot op de straat en dan zag ik mijn vrouw plots op de grond liggen. Ons dochtertje was aan het huilen op de achterbank”, aldus Didier. De man wist niet wat hem overkwam.

,,Het ging allemaal enorm snel. Ik kreeg wel tien tot vijftien klappen op mijn gezicht, maar het hele voorval heeft hooguit twee minuten geduurd.

Er waren in totaal vier mannen. Vooral donker gekleed, één had een pet op en er was nog een meisje bij ook. Haar heb ik niets zien doen.

Toen ik zei: ‘Mannen hier hangt wel een camera op de parking die alles filmt’ waren ze weg. Ze stapten in een Audi en vertrokken.

Waarheen heb ik niet gezien, maar mijn vrouw heeft de nummerplaat gezien en doorgegeven aan de politie.”

Lees ook  Psychologen waarschuwen: déze dingen mag je nooit tegen je kind zeggen!

Toen de gasten vertrokken, belde het koppel onmiddellijk de politie. Die arriveerde nog geen 30 seconden later met twee wagens.

,,Het is ongelooflijk hoe snel ze ter plaatse waren. Ze hebben na aankomst meteen de camerabeelden opgevraagd”, zegt Didier.

Dubbele kaakbreuk
Hij werd door zijn vrouw naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd een dubbele kaakbreuk vastgesteld en werden twee nietjes aangebracht om zijn hoofdwond te dichten.

,,Eerst spraken ze van opereren en tanden aan elkaar boren maar die littekens zag ik niet zitten. We gaan het zo proberen te laten genezen. Dat wordt dus zes weken vloeibaar voedsel eten.”

Van de verpleegster kreeg hij te horen dat het onmogelijk is om een kaak twee keer te breken met de blote vuist. Ze veronderstellen dat er dus wat meer aan te pas is gekomen.

De chirurg vertelde Didier dat hij de laatste drie tot vier maanden zulke gevallen van zinloos geweld vaak tegenkomt. Gemiddeld zo’n vier keer per week.

Zaterdagavond deed Didiers vrouw al aangifte van de mishandeling. Er werd geen geld of gsm gestolen. De politie bevestigde dat er aangifte is gedaan en dat het onderzoek loopt.

Vrouw aangeklaagd nadat haar vriend na 75.000 berichten zelfmoord pleegt

Ex Dave Roelvink, Julia Mekkes, laat weinig aan de verbeelding over