in

Zorgpersoneel die corona vaccinatie weigert krijgt verbod!

Zorgpersoneel dat zich straks weigert te laten vaccineren tegen corona, kan een verbod krijgen om op bepaalde afdelingen te werken.

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen noemt in het AD niet inenten ‘onverstandig en onacceptabel’, maar een vaccinatieplicht komt er in Nederland niet.

Een woordvoerder van minister De Jonge van Volksgezondheid laat weten dat het kabinet niet zal overgaan tot verplichte inenting, als er straks een goed werkend coronavaccin is. ‘Daarover bestaat geen enkele discussie.’

Lees ook  Indonesisch dorpje doodde en spietste bedreigde tijger “om te zien of het bovennatuurlijk was.”

Werkgevers mogen vaccinatie niet verplichten
Werkgevers mogen in Nederland geen vaccinatie van een werknemer eisen. ‘Maar als er eenmaal een goed vaccin is, zouden wij het onverstandig en onacceptabel vinden als personeel dat niet zou nemen’, zegt een woordvoerder van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ).

De NVZ pleit voor een ‘dwingend advies’ aan zorgpersoneel. Zo stelt dat Jean-Luc Murk, arts-microbioloog bij het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg, dat personeel dat zich niet laat inenten, de toegang geweigerd kan worden tot bepaalde afdelingen, zoals de ic.

Lees ook  Kinderpsycholoog waarschuwt: dit is waarom je je kinderen beter niet op de mond kust

Dit gebruikten we vroeger allemaal, maar bijna niemand weet meer wat het is…Herken jij het nog wel??

Man draagt een levende slang als gezichtsmasker in bus