in

Utopia moet noodgedwongen stoppen na viereneenhalf (!) jaar

Dit zagen we niet aankomen Vanaf het moment dat Utopia op de buis verscheen, was het een veelbesproken onderwerp. In een jaar tijd zouden inwoners van Utopia proberen de perfecte wereld op te bouwen, maar het programma werd verlengd. Echter komt er na viereneenhalf jaar toch een einde aan de realityserie.

1149 afleveringen

Met de 1149ste aflevering houdt het op 1 juni 2018 op voor Utopia. Er komt een einde aan de langslopende dagelijkse realityserie ter wereld. Niet omdat de programmamakers genoeg van het programma hadden of omdat de deelnemers niet meer wilden. Nee, het SBS6-programma moet noodgedwongen stoppen; het huurcontract wordt niet verlengd.

Contract

Het huurcontract dat SBS6 en Talpa hadden verkregen in Laren, werd voorgaande jaren wel verlengd. Helaas is het binnenkort niet meer mogelijk om de loods te huren en moet Utopia daarom noodgedwongen stoppen. Vanaf juni 2018 zal de loods in Laren worden afgebroken en krijgen de dieren een ander huis. De producenten besloten na een korte overweging om Utopia niet naar een andere locatie te verhuizen, maar om de serie tot een einde te laten komen.

Lees ook  Buschauffeur ziet jongetje wenen op bus: Wanneer hij verneemt waarom, reageert hij snel

Winnaar

Het nieuws is inmiddels ook bekend bij de inwoners van ‘de ideale wereld’ en sommigen waren erg geëmotioneerd. Normaliter werd elk jaar aan het eind van het jaar een Utopiaan gekozen, maar dit jaar zal het anders verlopen. In plaats daarvan zal op vrijdag 1 juni 2018 dé grote winnaar gekozen worden.

Lees ook  Nu ook beelden opgedoken van Mark Rutte die corona regels overschrijdt

Het programma

Op 31 december 2013 ging Utopia van start en was het de bedoeling dat inwoners in een jaar tijd de ideale wereld zouden creëren op een verlaten terrein bij Laren. Dit werd steeds weer verlengd en tijdens deze verlening bouwden de inwoners verder aan het terrein. De kale omgeving waar de inwoners terechtkwamen veranderde langzaam tot een samenleving. Momenteel is Utopia iedere werkdag te zien van 19.30 tot 20.00, maar vanaf volgend jaar zal dit worden verlengd met een half uur. Te zien zal zijn hoe de kandidaten toeleven naar 1 juni 2018.

Klein jongetje ligt ziek op de bank, dan ziet de moeder wat opmerkelijks als ze de kamer inloopt

Hartverscheurend: homostel moet baby na 15 maanden teruggeven aan biologische moeder