in

Uitgehongerde hond wordt voor dood achtergelaten in kooi, maar liefde en zorg doen haar weer opleven

De dierenpolitie in de Amerikaanse stad Austin kreeg zo’n anderhalf jaar geleden een melding van een dooie hond in een kooi binnen. Het dier lag langs een drukke snelweg nabij het centrum, aldus HuffPost.

Toen agenten aankwamen zagen ze een ogenschijnlijke dooie hond in een kooi vol met uitwerpselen liggen. Het arme dier was uitgemergeld. Toen agente Ewa Wagner de hond nader bekeek, zag ze haar ribbenkast bewegen. Het diertje leefde nog!

“We beseften dat ze nog leefde, maar nauwelijks, dus we hebben haar met spoed naar het ‘Austin Animal Center’ gebracht, waar dierenartsen haar met spoed behandelden”, vertelde Eva aan HuffPost. “Haar temperatuur was te laag om te meten op een thermometer en ze bewoog niet. We dachten dat er geen enkele kans was dat ze zou overleven.”

Lees ook  Doodsbedreig*ngen Miss Irak na selfie met Miss Israël

Tegen alle verwachtingen in redde het hondje het. Eerst kreeg ze een warm bad en daarna werd ze bijna twee uur lang behandeld met een haardroger, om haar lichaamstemperatuur te verhogen. Dankzij de geweldige zorg en aandacht van dierenartsassistente Elizabeth Mancera verbeterde haar conditie aanzienlijk. Ze besloot dat het diertje een naam nodig had en koos voor Sophie.

Elizabeth nam diezelfde avond Sophie mee naar huis om haar verder te verzorgen. Het arme hondje kon nog niet zelfstandig staan of lopen. Langzaam maar zeker werd Sophie iedere dag sterker en sterker. Naarmate de weken voorbij gingen heelden Sophies wonden en kwam ze weer op gewicht.

Er vormde zich een speciale band tussen het herstellende diertje en Elizabeth. Toen ze op een dag haar andere hond leuk zag spelen met Sophie, realiseerde ze zich dat ze haar moest adopteren. Met een kus op haar voorhoofd liet Elizabeth de hond weten dat ze een baasje had gevonden.

Het is onbegrijpelijk dat sommige mensen dieren zo kunnen mishandelen en voor dood achterlaten. Gelukkig zijn er ook mensen zoals Elizabeth die ervoor zorgt dat lieve Sophie nooit meer een maaltijd zal missen of kou lijden!

Lees ook  ‘Coronavirus kan uren overleven in de lucht en op oppervlaktes’

Foto werd tienduizenden keren gedeeld met het onderschrift “check onder de poten van je hond”

Nieuwe studie bewijst: McDonald’s frietjes kunnen kaalheid genezen