in

Tweeling geboren met minieme overlevingskansen – 4-jarig broertje doet iets wat de dokters verbluft

Tweelingbroertjes Santino en Giovanni werden geboren met een zeldzame maar ernstige aandoening.

Hun broer Michael is pas 4 jaar oud, maar heeft een hart van goud.

Jawel, Michael stond op het punt om zijn beide broertjes te redden.

In oktober 2017 werden Santino en Giovani als prematuurtjes geboren in de 33ste week van de zwangerschap. Ze werden gedwongen om 5 weken op de intensieve zorgen te blijven voor ze naar huis mochten. Jammer genoeg was het niet lang voor de familie besefte dat er iets anders fout was met de tweeling.

10 dagen na hun rit huiswaarts, was de familie terug in het ziekenhuis. Daar vernamen ze het vernietigende nieuws dat hun twee zoontjes leden aan de chronische granulomateuze aandoening, een zeldzame en erfelijke ziekte die behoort tot een groep primaire immunodeficiëntie ziektes. De ziekte beschadigt het immuunsysteem en voorkomt dat het lichaam zichzelf beschermt tegen verschillende infecties.

Lees ook  Foto van Hélène Hendriks in bikini wil je gewoon gezien hebben vandaag

Maar mama Robin wist al voor een stuk wat deze ziekte betekende, want haar oudste zoon Dominik (9) had het ook eerder gehad.

Gelukkig kon hij genezen dankzij een succesvolle stamceltransplantatie. De familie wist dat ze dezelfde procedure zouden moeten volgen bij hun twee kleine zoontjes.

Ze bekeken verschillende mogelijke donoren en kwamen tot de vaststelling dat hun 4-jarig zoontje Michael, daar het meest geschikt voor was. Toen ze Michael vroegen of hij de levens van zijn broertjes wilde redden, aarzelde gij voor geen seconde en zei hij direct ja!

Robin legde aan Michael uit hoe deze procedure werkte. Ze vertelde dat het pijn kon doen en hoewel ze dacht dat hij bang was, ontving ze een ander antwoord.

“Zal het hen redden?” vroeg hij. Toen zijn moeder bevestigde, zei hij: “Ok, dan doe ik het!”

Lees ook  Als Victoria ze niet zou redden zouden ieder jaar 100 veulentjes sterven! Deze vrouw is een held!

Ondanks de mogelijke pijn, aarzelde Robin geen seconde! De tweelingen worden momenteel gehospitaliseerd in Philadelphia en op 8 maart in 2018 vindt de stamceltransplantatie plaats, dankzij heldhaftige broer Michael.

“Michael is trots om het leven van zijn twee broers te redden. Hij is zo moedig, hij strekte zijn arm om de verpleegster bloed te laten trekken. Hij weet wat hij aan het doen is. Het is echt inspirerend. Hij geeft me zoveel sterkte, door alleen maar naar hem te kijken,” vertelt Robin aan Good Inside US.

Bekijk de ontroerende video hieronder om meer te weten over de geweldige daad van zijn grote broer!

Stamceltransplantatie is altijd ingewikkeld, zeker wanneer er kinderen bij betrokken zijn. Nu kruisen we echt onze vingers voor de goede afloop van deze delicate operatie. Deel aub dit artikel om eer te betuigen aan Michaels geweldige daad!

Ouders komen op televisie om vermiste dochter te vinden – 5 jaar later wordt hun donkere geheim onthuld

Vader vraagt dochter om voor de paarden te poseren – hij kijkt dichter naar foto en kan niet stoppen met lachen