in

Tweejarig jongetje moet dringend plassen… en krijgt boete van 140 euro

Een gasboete voor wildplassen klinkt niet abnormaal. Maar in Nederland is er heel wat ophef ontstaan nu die straf uitgedeeld is… aan een tweejarig kindje. Het ventje, dat zijn plasje niet tot thuis kon inhouden, moet nu 140 euro betalen. Dat schrijft Omroep Brabant.

Een tweejarig jongetje uit het Nederlandse Uden heeft geen flauw idee waarom er zoveel heisa is over het feit dat hij een plasje moest doen. Toen hij dringend moest gaan, vertelde hij dat snel aan zijn grootvader Hennie van der Elst. Het kindje is net zindelijk, maar moet nog heel vaak naar het toilet. “Soms wel vier keer in een uur. Tja, hij kan het niet ophouden”, vertelt zijn opa.

Lees ook  Onbeschofte pendelaar valt blinde man op roltrap lastig – kijk hoe vreemden tussenbeide komen.

Die keek verwoed om zich heen, maar zag geen openbaar toilet in de buurt waarop kleine Mattias kon gaan. Omdat ze nog ver van huis waren, besloot hij zijn kleinzoon een plasje te laten doen naast een bakker in het Nederlandse Uden. “We gingen zelfs beschut staan, naast een gevel”, vertelt zijn grootvader.

Bewijsstuk

Opgelost, zo dacht de man. Totdat een agent kwam toegesneld om de tweejarige jongen onverbiddelijk op de vingers te tikken. “Opeens komt er een agent op me afrennen. Ik dacht dat hij naar de bakker moest waar we voor stonden, maar hij stormde op ons af om de boete uit te delen.” Van 140 euro.

Lees ook  Vrouw die eigen haren blondeert gaat gruwelijk fout

Eerst dacht Mattias zijn opa nog dat het een grapje was. Maar toen bleek dat de agent niet voor rede vatbaar was en een foto nam van de plas als “bewijsstuk”, werd Van der Elst woedend. Hij besloot meteen om naar de media te stappen. “Wat moeten we dan doen? Hem in zijn broek laten pissen?”

Gasboete blijft

De politie van Uden bevestigt de gasboete. Ze zijn niet blij dat de opa van Mattias het feit publiekelijk heeft gemaakt. “Er zijn verschillende manieren om hiertegen in protest te komen, de gang naar de media is daar wat ons betreft niet een van.” De som zal wel betaald moeten worden.

Nieuw onderzoek: Vrouwen die met lelijke mannen trouwen zijn gelukkiger.

Boeren verminken tegenwoordig koeien door er gaten in te boren om DEZE reden!